Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Captură istorică de cocaină

droguri

Vameşii francezi au interceptat în această săptămână peste două tone de cocaină pe un iaht în largul insulei Martinica, în Antilele franceze, captură considerată ''istorică'' de către guvern, care a anunţat sâmbătă informaţia, relatează AFP.

Operaţiunea, la 200 km de insulă, a fost întreprinsă miercuri şi a dus la arestarea a trei suspecţi la bordul navei, care naviga sub pavilion american, a indicat Ministerul francez al Finanţelor.

''Potrivit primelor estimări, cantitatea de droguri de la bordul navei atingea 2,25 tone'', au precizat într-un comunicat comun ministrul de finanţe, Michel Sapin, şi secretarul de stat pentru buget, Christian Eckert.

Este vorba de una dintre cele mai importante capturi de cocaină întreprinse de către autorităţile franceze. Ea reprezintă o treime din totalul de 6,6 tone de cocaină confiscată de vameşii francezi în tot anul 2014.

Cei trei suspecţi arestaţi sunt doi spanioli şi un venezuelean, potrivit unui responsabil ale serviciilor de informaţii vamale.

Operaţiunea de miercuri este rezultatul a doi ani de anchetă întreprinsă de serviciile franceze în colaborare cu cele spaniole şi britanice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.