Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Captură record de droguri în Mediterană. Marfa era destinată jihadiştilor islamişti

Garda civilă spaniolă a anunţat marţi că a capturat la sfârşitul lunii septembrie 19,6 tone de răşină de canabis, ascunse la bordul unei nave sub pavilion panamez cu destinaţia Libia, în cadrul unui vast trafic cu droguri care ar alimenta grupările rebele din regiune, fiind vorba de una dintre cele mai importante capturi de canabis efectuate vreodată în Europa, relatează AFP, potrivit agerpres.

Citeşte şi: SUA pregătesc un RĂSPUNS MILITAR fulger împotriva unui stat

Astfel de acţiuni de trafic cu droguri sunt perfect organizate şi ''ar servi la finanţarea insurecţiilor în unele conflicte din Africa de Nord şi din Orientul Mijlociu'', precum şi la aprovizionarea cu arme a insurgenţilor din Libia şi Siria, a afirmat, într-o conferinţă de presă, un colonel al Gărzii Civile spaniole, Javier Rogero.

Începând din 2013, serviciile de luptă antidrog au reperat o nouă rută folosită de către traficanţi, ce porneşte din Maroc şi implică transporturi de canabis pe mare şi pe uscat.

Operaţiunea a fost declanşată după primirea unor informaţii potrivit cărora ''nava Marti N sub pavilion panamez şi care naviga în Mediterana cu destinaţia Libia ar putea avea la bord o mare cantitate de stupefiante''.

Citește și: Mihaela Rădulescu ȘOCHEAZĂ din nou: Cum a fost fotografiată diva de la Monaco

Nava a fost în cele din urmă interceptată cu ajutorul Europol şi cu sprijinul oferit de Guardia din Finanza (poliţia financiară italiană), pe 23 septembrie, la primele ore ale zilei, nu departe de strâmtoarea Gibraltar. După o inspecţie în portul Almeira (sudul Spaniei), anchetatorii au descoperit 19,6 tone de droguri în saci ascunşi în mijlocul unei încărcături de lemn.

Toţi membrii echipajului - 11 ucraineni şi un uzbec - au fost arestaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.