Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Care este cel mai AFECTAT județ din țară: 80 de case INUNDATE

digi24.ro
inundatii

Este potop în județul Vrancea, unde ploile care au căzut necontenit au produs prăpăd. Au căzut şi 160 de litri pe metrul pătrat, aşa că sute de case şi gospodării au fost inundate.

Citește și: Ploile fac RAVAGII: Gara unui mare oraș din România, complet BLOCATĂ

Cele mai grave probleme sunt în comuna Sihlea, unde nu mai puțin de 80 de case din totalul de 170 au fost inundate.

Aproape 80 de gospodării din satul Bogza, comuna Sihlea, au fost inundate noaptea trecută după ce râul Slimnic a ieşit din matcă, urmare a precipitaţiilor abundente.

Primarul Costică Gurbet a declarat, pentru AGERPRES, că este a doua oară în ultimele două luni când locuinţele oamenilor sunt inundate.

'Sunt cam 80 de case inundate în satul Bogza. Este a doua oară în decurs de două luni când sunt inundate aceleaşi case de râul Slimnic. Sunt câteva persoane, bătrâni în special, care s-au speriat şi au fost duse la rude. Mulţi dintre oameni nu vor să plece. Apa a început să se retragă, poate până după-amiaza putem interveni cu motopompele să scoatem apa din beciuri şi fântâni. Acum este întinsă în tot satul şi până nu se retrage nu se poate interveni. Avem o maşină de pompieri şi motopompe, ne vor ajuta şi cei de la ISU Vrancea aşa cum au făcut şi data trecută', a declarat, pentru AGERPRES, primarul comunei Sihlea, Costică Gurbet.

Edilul susţine că problemele datează de mai mulţi ani, iar în anul 2011 au mai avut loc inundaţii în satul Bogza, din aceeaşi cauză. Primarul Costică Gurbet a declarat că trebuie efectuată o decolmatare a râului Slimnic în acea zonă, dar că în ciuda solicitărilor făcute în scris către instituţiile abilitate, nimeni nu a intervenit.

'Trebuie realizată o decolmatare a râului în zona aceea. Nu s-a făcut nimic nici pe canalele de scurgere. Am făcut şi eu, şi fostul primar, adrese peste adrese şi aşa cum le-am trimis la Prefectură, la Apele Române, la Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare, aşa au rămas acolo. Noi, ca primărie, nu putem suporta din bugetul local o asemenea lucrare. Trebuie un proiect mare cu finanţare de la Guvern', a declarat primarul Costică Gurbet. Cât priveşte pagubele înregistrate de inundaţiile de acum două luni, primarul susţine că oamenii nu au primit nici un fel de despăgubiri. 'Oamenii au avut casele inundate, dar nu au primit despăgubiri pentru că acestea se acordă doar dacă se dărâmă casă. Poate acum chiar se vor dărâma casele', a declarat primarul Costică Gurbet.

Judeţul Vrancea se află sub cod portocaliu de precipitaţii şi cod galben de inundaţii. Potrivit ISU Vrancea, oraşul Adjud şi comunele Gugeşti, Urecheşti, Bilieşti şi Ploscuţeni au fost afectate de inundaţii, dar nu a fost necesară evacuarea populaţiei şi nu s-au înregistrat victime. În baza ordinului prefectului judeţului Vrancea, de pe 11 octombrie, ora 18,00, a fost activată grupa operativă judeţeană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.