Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Care este cel mai mare eșec al României până în 2016? Ne-am luptat cu hoții și ne-au invadat proștii

Care este cel mai mare eșec al României până în anul 2016? Nu, nu este nici infrastructura, nici educația, nici sănătatea, așa cum ați bănui. Cel mai mare eșec al românilor, mult mai mare decât în celelalte trei domenii cheie de mai sus, este incapacitatea de a reține resursele umane talentate, valoroase, harnice în țară, fie ei tineri, maturi sau aurul alb al națiunii. Suntem în topul rușinii mondiale din acest punct de vedere, pe locul 133 în lume din 138 de țări analizate în Raportul Global al Competitivității. La capacitatea de a reține resursele umane talentate stăm de departe cel mai slab!
Din această cauză eșuăm să evoluăm mai repede ca societate, ca nivel de trai, educație, sănătate, infrastructură, locuri de muncă mai bine plătite. Ne tratăm oamenii valoroși cu spatele, fără jenă, îi jignim, îi marginalizăm, îi plătim prost, îi executăm public sau mediatic, neînțelegând că ne facem nouă și copiilor noștri cel mai mare rău. Așa ne-am tratat artiștii, așa ne-am tratat profesioniștii, fie ei medici, profesori, oameni de cultură sau politicieni, așa ne tratăm tinerii cu perspective. Ei aleg calea străinătății și performează profesional pentru alte națiuni.
Să ne fie clar:
O națiune nu se poate dezvolta cu salarii mici și forță de muncă inactivă!
O națiune nu se poate dezvolta fără creativitate și inovație!
O națiune nu se poate dezvolta cu prostimea pusă să ne educe sau să ne trateze copiii și bătrânii!
O națiune nu se poate dezvolta fără antreprenori și fără un mediu de afaceri puternic concurențial!
O națiune nu se poate dezvolta cu paraziții din spațiul public și politic protejați de sistem, care-și bat joc de învățământ, sănătate, drumuri sau de mediul de afaceri!
Fără creativitatea și munca resurselor umane talentate și bine pregătite profesional, cu drag de români, nu vom avea un nivel de trai semnificativ îmbunătățit și nici o economie competitivă care să poată oferi salarii mai mari angajaților.
Până acum am reușit să fac programul dedicat tinerilor debutanți în afaceri, SRLD, de departe cel mai eficient program public suport pentru antreprenoriat din România: http://www.informatia-zilei.ro/sm/interviu-cu-andreea-paul-ce-ati-facut-pentru-tinerii-satmareni-ca-sa-ramana-in-tara/
E prea puțin pentru uriașa noastră miză. Acum construiesc platforma resurselor umane talentate într-o organizație neguvernamentală: INACO - Inițiativa pentru Competitivitate: www.inaco.ro
Ce așteptări am? Să dau șansa tuturor celor capabili să multiplice cea mai mare realizare profesională dată de puterea minții și muncii mele. Am contribuit la recuperarea efectivă, nu povestită, a 10 milioane de euro la bugetul țării prin deconspirarea unuia dintre cele mai mari carteluri de pe piața românească. E vorba despre cartelul de pe piața insulinei, în teza mea de doctorat. Detalii aici: http://www.informatia-zilei.ro/sm/cum-a-contribuit-decisiv-un-deputat-satmarean-la-recuperarea-a-10-milioane-de-euro-la-bugetul-tarii/
Dacă fiecare politician ar fi făcut gesturi similare sau fiecare teză de doctorat ar fi avut finalitate sau utilitate pe măsură, românilor le-ar fi mers azi un pic mai bine. În anul 2017 voi continua activitatea mea de cercetare academică pentru creșterea competitivității economiei românești, în cadrul INACO.
#inaco #Româniacompetitivă #resurseumanetalentate

 

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.