Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Care va fi soarta Pilonului II de pensii: 'S-au încasat bani pe drept sau pe mai puţin drept'

Inquam Photos / Octav Ganea
Mihai Tudose

Pilonul II de Pensii continuă să stârnească dispute. Cei din PSD sunt acuzaţi că vor să-l naţionalizeze, premierul Mihai Tudose spune că nu este adevărat, dar continuă să-i înţepe pe cei care se ocupă de administrarea acestui pilon.

Citeşte şi: Liviu Dragnea, anunţuri de ultimă oră: Care e soarta programului de guvernare

"Sunt destui bani. Nu e nicio problemă cu bugetul pensiilor. Tot ceea ce înseamnă discuţie pe Pilonul II de pensii se va face la nivel de Minister de Finanţe şi Casa de pensii. Au luat aproape 10 ani acel comision prea mare. Săptămâna viitoare veţi avea concluziile. Câţi bani s-au încasat mai mult sau mai puţin pe drept. Nu se închide Pilonul II, nu se naţionalizează. Nu dăm o lege ca să trăim mai mult. Când va fi analiza gata, vă va fi prezentată", spune Mihai Tudose.

"Tot ceea ce înseamnă discuţii pe Pilonul II se face la nivelul Ministerului de Finanţe, al ASF şi al CAnei Naţionale de Pensii. S-au descoperit acolo mici probleme în ceea ce priveşte comisioanele luate, mai mult decât trebuie, aproape 10 ani", a declarat, sâmbătă seară, premierul Tudose, într-o conferinţă de presă la Mamaia, susţinută alături de liderul PSD, Liviu Dragnea.

Premierul a adăugat că această analiză privind structura Pilonului II de pensii şi a Pilonului III va fi prezentată săptămâna viitoare, scopul fiind acela de a se vedea dacă banii sunt bine administraţi. El a dat asigurări, în privinţa Pilonului II de pensii, că nu este vorba despre nicio naţionalizare. "Nu există naţionalizare sub nicio formă. Vrem doar să vedem dacă banii din acei piloni sunt bine administraţi", a explicat Tudose.

Critici extrem de dure a stârnit intenţia Executivului de a diminua de la 5,1% la 2,5% contribuţia virată de stat la fondurile de pensii private obligatorii (Pilonul II), măsură care va afecta dramatic dinamica sumelor acumulate în cele aproape 7 milioane de conturi individuale ale participanţilor la acest sistem.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.