Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Carmen Adamescu demontează `minciunile` fiului vitreg/ REPLICA

woowbiz.ro
Dan Adamescu Carmen Palade

După victoria obținută în instanță în fața fiului vitreg, soția fostului om de afaceri Dan Adamescu trece la contraatac și devoalează manevrele oculte pe care Alexander Adamescu aflat în afara teritoriului național de frica DNA care îl vrea arestat, le face pentru a pune mâna pe averea familiei:

”La trei luni de la înmormântarea regretatului meu soţ, Dan Adamescu, mă văd obligată să clarific, din nou, o serie de informaţii mincinoase şi calomnioase lansate în spaţiul public de fiul meu vitreg, Alexander Adamescu şi de concubina lui.

1. În contradicţie flagrantă cu insinuările lui Alexander Adamescu referitoare la o pretinsă „protecţie” de care m-aş bucura din partea unor „cercuri de influenţă” pe care nu le numește explicit niciodată, pe data de 26 aprilie 2017 Tribunalul București, Secția a V-a Civilă, a admis continuarea procesului de divorţ, respectându-i pe deplin dreptul de acces la justiţie şi la un proces echitabil.

Indiferent de alegaţiile pe care le lansează în spaţiul public, acest lucru demonstrează că oricând Alexander, prin avocaţii lui, respectă procedurile legale, are parte de un tratament legal şi echidistant. Şi le solicit să-mi respecte, la rândul lor, aceleaşi drepturi procesuale, fără a mai lansa tot soiul de insinuări şi jigniri.

Ca cetăţean român, mă simt lezată de atacurile nefondate şi calomnioase pe care fiul meu vitreg le lansează (şi, probabil, le finanţează consistent) împotriva Statului român şi a sistemului judiciar din România. Şi mă deranjează faptul că, atunci când îi convine, se prevalează de drepturile unui rezident în România, iar când este să dea socoteală pentru faptele sale, se transformă brusc în „victimă a statului poliţienesc” şi încearcă să se ascundă în spatele cetăţeniei germane.

Chiar dacă mă doare să o afirm, Alexander nu are patrie: născut în România, crescut în Germania, locuind în Marea Britanie şi având domiciliul în Monaco, el este exemplul viu al adagiului „Ubi bene, ibi Patria” - unde mi-e bine, acolo consider că este patria mea.

Iar faptul că tot soiul de organizaţii internaţionale, pe care nu le cunoaşte nimeni şi care nu reprezintă pe nimeni, îi susţin punctele de vedere nu poate înşela opinia publică şi mass-media românească. Nicăieri în lume opiniile unui ONG nu înlocuiesc Legea, justiţia şi sentinţele judecătoreşti.

2. Cu complicitatea ziarului Click, în urmă cu o săptămână, concubina lui Alexander, Adriana Constantinescu, a lansat o nouă acuzaţie extrem de gravă la adresa mea, susținând că l-aş fi vizitat în secret pe soţul meu la spital, cu câteva ore înaintea decesului.

Alegaţia se înscrie în linia celorlaltor acuzaţii aberante lansate de această persoană tolerată în familia noastră. După ce luni de zile a afirmat că nu l-aş fi vizitat pe Dan Adamescu, acum brusc fabulează că aş fi făcut-o, fiind însoţită şi de un procuror. Las opinia publică să decidă câtă credibilitate are o asemenea născocire, despre care atât ea, cât și avocații fiului vitreg, confirmă că nu este susținută de probe.

La fel cum am procedat în cazul calomniilor lansate în cadrul emisiunii TV a domnului Mihai Gâdea din 3 martie 2017, avocaţii mei au declanşat un nou proces, în care solicit despăgubiri morale de 1 milion de EUR, pe care le voi dona tot Fundaţiei Dan Voiculescu pentru Viitorul României.

Mulţumesc pe această cale presei de calitate care s-a abţinut de la preluarea acestei calomnii şi nu a căzut în capcana fanteziilor unei persoane pe care ura viscerală împotriva mea o face să scornească şi să propage aberaţii după aberaţii.

3. În final, consider că, atât pentru opinia publică din România, cât şi pentru partenerii noştri de afaceri este important să se cunoască adevărul despre evoluţia procesului de extrădare din Marea Britanie a fiului meu vitreg, Alexander Adamescu.

Pe data de 24 aprilie, judecătorii din Londra i-au menţinut obligaţia de a purta brăţară de localizare la picior, interdicţia de a părăsi teritoriul Marii Britanii, l-au obligat să plătească o cauțiune de 20.000 EUR şi au stabilit un nou termen de judecată, pe 19 iunie 2017. Aceasta este a treia amânare a luării unei decizii, de la începerea procesului pe 16 iunie 2016.

În stilul caracteristic, Alexander a încercat din nou să dezinformeze opinia publică, înlocuind cuvântul „recomandare” cu cel de „hotărâre” a Curţii de Arbitraj Internaţional de la Washington (ICSID), precum şi pe cel de „amânare” cu „suspendare” în privinţa deciziei judecătorilor londonezi.

Mai mult, atât el, cât şi unii avocaţi ai lui pretind că o recomandare a unei curţi de arbitraj ar putea opri un proces de natură penală, lucru despre care până şi studenţii din anul II de la Drept ştiu că nu este posibil. În plus, acuză nefondat România că şi-ar încălca obligaţiile asumate prin tratate internaţionale, fără a indica ce clauze ar fi fost încălcate.

Pe cei care îşi pun problema cine se va ocupa de gestionarea afacerilor familiei, în eventualitatea extrădării fiului meu vitreg, îi informez că voi asigura continuitatea derulării operaţiunilor comerciale şi respectării tuturor angajamentelor, din calitatea de moştenitor sezinar pe care chiar şi avocaţii lui Alexander mi-au recunoscut-o, precum și în calitate de om de afaceri și manager cu experiență de peste 20 de ani de activitate.”, susține Carmen Adamescu într-o comunicare remisă stiripesurse.ro

REPLICA lui Alexander Adamescu

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.