Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Carmen Dan: Modernizarea DSU, prioritate a Ministerului Afacerilor Interne

Inquam Photos / Octav Ganea
Carmen Dan DNA

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat marţi că instituţia pe care o conduce îşi va asuma în continuare modernizarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă în vederea eficientizării şi creşterii răspunsului la intervenţii. "2016 a fost un an prioritar în dotarea cu tehnică modernă şi adecvată, ceea ce a avut ca rezultat eficientizarea răspunsului la intervenţii. Această misiune de modernizare este una asumată şi în prezent de conducerea ministerului şi va reprezenta o direcţie în care trebuie, în continuare, să ne canalizăm eforturile", a precizat Carmen Dan, la prezentarea Raportului de activitate al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă pe anul 2016.

Ea a adăugat că anul acesta doreşte să pună accent şi mai mult pe pregătirea personalului, prin participarea acestuia la exerciţii de simulare. De asemenea, a spus aceasta, se va acorda o importanţă deosebită recrutării personalului în domeniu. Ministrul Afacerilor Interne a mai spus că, în scurt timp, îşi doreşte operaţionalizarea Dispeceratului integrat ISU-SMURD din Bucureşti, menţionând că nu ştie cauzele care au blocat realizarea acestui lucru anul trecut. "Vă asigur că vom trata acest subiect cu prioritate. Pe componenta MAI suntem pregătiţi să alocăm resursele necesare funcţionării acestui dispecerat integrat", a spus ministrul de Interne, conform Agerpres.

Carmen Dan a apreciat ca foarte bună colaborarea cu Ministerul Sănătăţii, motiv pentru care, în opinia ei, se impune o abordare integrată pentru eficientizarea sistemului de urgenţă. Pe de altă parte, ministrul Afacerilor Interne a subliniat că, dincolo de realizările anului trecut, în prezent se impune o analiză obiectivă "a ceea ce nu funcţionează atât de bine şi ceea ce trebuie optimizat în sistemul de management pentru situaţii de urgenţă". "Este motivul pentru care susţin activitatea de intervenţii în situaţii de urgenţă, precum şi nevoia întăririi sistemului de răspuns, inclusiv în ceea ce priveşte nivelul de pregătire a populaţiei în domeniul situaţiilor de urgenţă. Este nevoie ca oamenii să ştie ce au de făcut, cum să reacţioneze şi mai ales să fie solidari. Pentru asta e nevoie ca cetăţenii să fie în permanenţă informaţi cât mai mult şi cât mai bine", a arătat Carmen Dan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.