Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cartel Alfa: Proiectul Legii privind salarizarea bugetarilor reduce salariile angajaților APIA

APIA-sigla[1]

Proiectul Legii-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice reduce drastic salariile din cadrul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultura (APIA) - centre județene și locale, deși instituția este responsabilă de absorbția celor mai multe fonduri europene.

Potrivit unui comunicat al Cartel Alfa remis luni Agerpres, APIA a atras cele mai mari sume de bani din fondurile UE pentru susținerea agriculturii românești, respectiv peste 20 de miliarde de euro începând cu 2007 pentru schemele și măsurile de sprijin gestionate de Agenție din fonduri UE și din bugetul național, având în cei 10 ani de activitate o rata medie anuală a absorbției de peste 96%.

De asemenea, organizația susține că realizările de anul acesta ale Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale se datorează în principal activității APIA. "Această performanță, recunoscută public, este realizata cu multe sacrificii (în principal prin ore suplimentare neplătite), de către funcționarii dedicați și corect motivați. Având în vedere importanța deosebită pe care o are absorbția fondurilor UE, într-o proporție cât mai mare, este necesara stimularea financiara a personalului care gestionează aceste fonduri. Orice scădere a salariilor va conduce automat la demotivare, cu toate consecințele negative care se pot întrevede de aici", se precizează în comunicat.

Potrivit Cartel Alfa, Senatul a respins amendamentele propuse (amendamente susținute și de Comisia pentru agricultura din Senat). La Camera Deputaților, dezbaterile se desfășoară cu mare viteza, iar comisiilor de specialitate nu le mai sunt cerute avizele. "În contextul în care prevederile proiectului Legii-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice îi dezavantajează pe funcționarii publici din cadrul Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA), Federația Naționala a Sindicatelor APIA este în proces de consultare a membrilor privind declanșarea conflictului social. Precizăm ca prin această lege, în forma actuală, se încalcă inclusiv recomandările europene în materie de salarizare a personalului care gestionează fonduri europene", se mai spune în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.