Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cartofii prăjiți în ACEST FEL pot duce la CANCER: AVERTISMENTUL specialiștilor

carne cartofi

Speciliştii lansează o alertă fără precedent. Cartofii prjiţă pot produce cancer. Care sunt condiţiile, dar şi cum se poate evita o astfel de boală crâncenă? Cartofii prajiti intens si, in general, alimentele bogate in amidon preparate la temperaturi foarte inalte pentru o perioada lunga de timp, pot creste riscul de cancer in cazul persoanelor care le consuma in mod frecvent, avertizeaza medicii britanici.

Citește și: Prima țară din Europa în care prelevarea de organe se face automat

Potrivit Agentiei guvernamentale pentru standarde alimentare din Marea Britanie (FSA), o substanta numita acrilamida, produsa atunci cand alimentele bogate in amidon sunt prajite, fripte sau coapte pentru o perioada indelungata la temperaturi foarte inalte, poate creste riscul de cancer, relateaza Guardian.

Acest lucru a fost relevat in urma studiilor efectuate pe animale, au precizat reprezentanții Agenției. Intr-o declarație care a starnit critici din partea unor experți independenți, FSA susține ca pentru reducerea pericolului consumatorii ar trebui sa gateasca alimentele bogate in amidon la temperaturi scazute și sa le manance atunci cand acestea au o tenta aurie, nu maronie, conform Pro TV.

Citește și: Asta e cea mai PUTERNICĂ locomotivă din lume: La ce temperatură a fost testată

"Parerea generala in randul cercetatorilor este ca acrilamida are potențial cancerigen in cazul oamenilor", se arata in declarație. "Ca regula generala, trebuie vizata o culoare aurie sau mai deschisa in timpul coacerii, prajirii sau frigerii alimentelor bogate in amidon, precum cartofii, radacinoasele și painea", precizeaza FSA, potrivit sursei citate.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.