Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Casa Albă, contraatac TĂIOS în urma scandalului Trump-Rusia: Acuzații DURE la adresa democraților

twitter
casa alba

Casa Albă a afirmat luni că democraţii s-au asociat cu Ucraina în timpul campaniei prezidenţiale de anul trecut, contraatacând astfel în scandalul ingerinţei Rusiei în alegerile din SUA, potrivit AFP.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sean Spicer, a reiterat acuzaţiile conform cărora un militant al Partidului Democrat s-a întâlnit cu funcţionari ai Ambasadei Ucrainei în timpul campaniei.

El face aluzie la mai multe informaţii difuzate de mass-media conservatoare conform cărora acest membru al Partidului Democrat căuta informaţii susceptibile a-l compromite pe fostul director de campanie al lui Donald Trump, Paul Manafort.

Citește și: Nebunie în Turcia: Erdogan, încă un pas major spre puterea totată

Aceste acuzaţii au apărut pentru prima dată în ianuarie, pe site-ul publicaţiei Politico.

"Evident, a existat în aceste ultime zile un mult mai mare interes pentru ceea ce DNC (Comitetul Naţional Democrat) a făcut în coordonare cu guvernul ucrainean în încercarea de a stabili o înţelegere secretă" cu acesta, a declarat Spicer.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Casei Albe, democraţii voiau "să obţină demiterea cuiva din funcţie, lucru care s-a şi întâmplat".

Paul Manafort a fost nevoit să îşi părăsească postul în august 2016, când şansele electorale al lui Donald Trump păreau mici şi când detaliile privind relaţiile sale de afaceri cu oficiali pro-ruşi din Ucraina începeau să apară.

Sean Spicer a făcut aceste afirmaţii ca răspuns la o întrebare a unui jurnalist de la o instituţie media care îi este favorabilă preşedintelui. Întrebarea era dacă această chestiune a fost abordată la întâlnirea din iunie de la Casa Albă dintre Donald Trump şi preşedintele ucrainean Petro Poroşenko.

Citește și: Astronomii au interceptat semnale radio 'STRANII' și 'CIUDATE' provenite din spațiu

Purtătorul de cuvânt a răspuns că nu ştie dacă acest lucru s-a discutat, dar a dat asigurări că "înţelegerea secretă cu guvernul ucrainean a stârnit un mult mai mare interes după această întâlnire".

Democrata Adrienne Watson, din cadrul DNC, a acuzat Casa Albă că încearcă să deturneze atenţia, potrivit Agerpres.

"Casa Albă aduce în prim-plan această poveste pentru a deturna atenţia de la dorinţa echipei de campanie a lui Trump de a lucra cu un guvern străin ostil pentru ca acesta să se implice în alegerile de la noi. Nimeni nu va înghiţi asta", a spus ea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.