Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Casa Albă aprobă publicarea unor dovezi împotriva propriilor poziţii din cadrul raportului schimbărilor climatice

Salon
trump, clima

Guvernul Statelor Unite a aprobat vineri publicarea unui raport ştiinţific care arată că modificările climatice produse de omenire sunt reale, contrazicând astfel numeroase declaraţii ale unor oficialităţi din cadrul administraţiei conduse de preşedintele Donald Trump, informează AFP, anunţă Agerpres.

Studiul intitulat A Patra Evaluare Naţională a Climatului, comandat de Congresul SUA, arată că schimbarea climei afectează deja viaţa americanilor, iar situaţia se va înrăutăţi dacă emisiile de gaze cu efect de seră nu vor fi reduse drastic. Rapoartele din seria respectivă sunt publicate o dată la patru ani, dar nu sunt însoţite de recomandări. Documentul aprobat vineri de Casa Albă are girul Academiei Americane de Ştiinţe şi afirmă că "perioada actuală este cea mai caldă din istoria civilizaţiei moderne".

Trump a susţinut în campania sa electorală că modificările climatice sunt o "şarlatanie chinezească" al cărei scop este să afecteze economia americană. După ce a ajuns preşedinte, el a retras Statele Unite din Acordul de la Paris privind clima.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.