Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Casa Albă, măsuri împotriva IMIGRANŢILOR. SUA vrea DEPORTĂRI rapide

twitter
casa alba

Casa Albă ia în calcul modificarea unor protocoale pentru ca autorităţile din domeniul imigraţiei să poată deporta mai mulţi imigranţi ilegali fără să mai trebuiască să ajungă în faţa unui tribunal specializat, a informat vineri cotidianul The Washington Post, citat de EFE şi AGERPRES.

În prezent, aşa-numitele deportări "rapide" sau "expres" (care nu necesită o audiere în justiţie - n.r.) îi vizează doar pe imigranţii ilegali reţinuţi la mai puţin de 100 de mile (circa 160 de kilometri) de frontiere şi care se află în SUA de mai puţin de două săptămâni.

Însă Casa Albă intenţionează să permită Departamentului Securităţii Naţionale (DHS) să deporteze fără să-i mai treacă printr-un tribunal pe toţi imigranţii ilegali reţinuţi în orice punct de pe teritoriul SUA şi care nu pot dovedi că se află de mai mult de 90 de zile în ţară, potrivit The Washington Post.

Citeşte şi: Ameninţări FĂRĂ PRECEDENT: 'Vom pune lumea în patru labe'. Ce lider sare în apărarea Rusiei

Această schimbare în protocoale, care nu necesită aprobarea Congresului, ar permite administraţiei Donald Trump să accelereze deportările în conformitate cu promisiunile electorale de a înăspri politica privind imigraţia.

"Posibilele schimbări ar permite DHS să folosească mai eficient resursele pentru a expulza persoanele care s-au aflat ilegal în ţară pe perioade de timp relativ scurte (...)", a declarat pentru cotidianul american o purtătoare de cuvânt a DHS, Joanne F. Talbot.

În propunerea bugetară pentru 2018, Casa Albă ia în calcul angajarea a 1.000 de agenţi de imigraţie pentru a creşte numărul reţinerilor şi, ulterior, a deportărilor.

În 1996, Congresul SUA a aprobat sistemul de deportări "rapide" pentru toţi imigranţii care se află în SUA de mai puţin de doi ani, însă în 2004, în timpul administraţiei preşedintelui republican George W. Bush, măsurile au fost relaxate şi sunt în vigoare şi în prezent. Totuşi, numărul deportărilor "expres" a crescut de la 50.000 în 2004 la 193.000 în 2013, când au reprezentat aproape jumătate din totalul expulzărilor de imigranţi ilegali.

Citeşte şi: ALERTĂ! Cutremur de 6 GRADE în Indonezia .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.