Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Casa Alba saluta demisia procurorului general al Ucrainei

casa alba

Vicepreședintele american, Joe Biden, a salutat decizia președintelui Ucrainei, Petro Poroșenko, de a cere demisia procurorului general, Viktor Sokin - anunta Reuters.

Totodata, potrivit sursei mentionate, in cadrul unei convorbiri cu presedintele ucrainean, Joe Biden a condamnat deteriorarea situației in estul Ucrainei și a asigurat Kievul de pozitia constanta a Washingtonului in ceea ce priveste sustinerea integritații teritoriale a Ucrainei.

Sviatoslav Teholko, purtatorul de cuvant al presedintelui Petro Porosenko, a anuntat vineri ca procurorul general al Ucrainei, Viktor Sokin, si-a inaintat demisia, documentul in acest sens fiind transmis Administratiei Prezidențiale de la Kiev.

Demisia lui Sokin survine in contextul in care, la inceputul acestei saptamani, președintele Poroșenko i-a cerut acestuia sa renunte la functie. Într-un discurs public, Porosenko a cerut si demisia premierului Arseni Iațeniuk. Marti seara, insa, parlamentul de la Kiev a votat o decizie prin care a declarat drept ineficienta activitatea Cabinetului de Ministri condus de premierul Arseni Iateniuk, insa a respins motiunea de cenzura. Pentru demiterea executivului, moțiunea trebuia sa fie votata de cel puțin 226 de parlamentari, dar numai 194 au votat pentru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.