Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Casa Regală l-a refuzat pe Klaus Iohannis: Ce ar fi vrut să facă președintele / SURSE

nasul.tv
klaus iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis are parte numai de probleme. Şeful statului a încercat să rezolve problema momentului, dar a fost refuzat de către Casa Regală. Mai exact, Iohannis a vrut să o decoreze post mortem pe Regina Ana pentru ca aceasta să fie înmormântată cu onoruri naţionale, însă cutumele Familiei Regale nu permit decorarea post-mortem, au declarat pentru mediafax surse din Administraţia Prezidenţială.

Citește și: A arătat tot la piscină: Vedeta care a renunțat la haine, în București / FOTO HOT

"Preşedintele României, Klaus Iohannis, şi-a exprimat în mod clar intenţia de o decora pe Regina Ana, dar cutumele Familiei Regale nu permit decorarea post-mortem a membrilor săi", potrivit surselor din Administraţia Prezidenţială. Decorarea Reginei Ana ar presupune onoruri acodate potrivit regulamentelor militare, nu funeralii naţionale, au mai precizat sursele menţionate.

Citește și: GOL PUȘCĂ Așa a fost fotografiat unul dintre cei mai doriți bărbați ai planetei / FOTO

Potrivit Casei Regale, statul român nu a oferit nicio distincţie Reginei Ana în cei 92 de ani de viaţă. Executivul a aprobat în şedinţa de miercuri Hotărârea de Guvern privind declararea zilei în care va fi înmormântată Regina Ana, 13 august, zi de doliu naţional pe teritoriul României. ''Nu vor fi funeralii de stat pentru că nu se poate. Regina Ana nu a avut cetăţenie română, ci doar britanică şi franceză. Oricum nu s-au luat în considerare funeralii naţionale, ci doar declararea zilei de 13 august drept zi de doliu naţional'', explicau surse guvernamentale.

Citește și: Unul dintre cei mai apreciați artiști spune că se tratează de dependență sexuală

Casa Regală a României a anunţat programul funeraliilor Reginei Ana, potrivit acestuia sicriul cu trupul neînsufleţit urmând să fie adus în ţară în data de 9 august, pe Aeroportul Otopeni, iar apoi dus la Castelul Peleş (9 august) şi la Palatul Regal din Capitală (11 august), înmormâtarea urmând să aibă loc în 13 august.

Citeşte şi: Arestare de marcă în Turcia: E acuzat că ar fi avut legături cu lovitura de stat

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.