Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cât a costat avionul închiriat de Iohannis. Dan Mihalache, atac la Băsescu

dan mihalache

Klaus Iohannis participă, joi, la reuniunea extraordinară a Consiliului European de la Bruxelles. Preşedintele a plecat din ţară cu o aeronavă Challenger 300, închiriată de la compania Toyo Aviation. Avionul de 9 locuri oferă condiţii VIP.

Dan Mihalache, şeful Cancelariei Prezidenţiale, a explicat de ce s-a luat decizia închirierii unei asemenea aeronave şi cât a costat. Potrivit acestuia, Administraţii Prezidenţială plăteşte doar 140.000 de lei pentru avion, faţă de cei 400.000 de lei pe care i-ar fi plătit pentru închirierea unei aeronave Taron.

Vezi şi: Iohannis a închiriat o bijuterie a aviaţiei pentru deplasarea la Bruxelles - FOTO

"Sper că nu vă închipuiaţi că închiriem un avion de la Tarom, de nu ştiu câte locuri, pentru a merge 5 oameni la Bruxelles. Lucrurile astea se fac pe baza evaluării preţului. Sunt convins că s-a găsit cel mai mic preţ pentru un avion de 9 locuri. A trebuit găsită o soluţie de urgenţă. Avioanele astea nu sunt chiar ca taxiurile care stau pe stradă", a declarat Mihalache, la B1 TV.

Conform acestuia, situaţie este "o moştenire a fostei administraţii". "Dacă aş fi în locul dumneavostră, l-aş întreba pe fostul titular de la Cotroceni de ce este această situaţie. Mie mi-e ruşine când mă află pe pistă şi văd că ţări mult mai mici decât noi au avioane ale statului. E ruşinos pentru ţara asta. Din păcate domnul preşedinte, din cauza administraţiei precedente, care nu s-a preocupat de tema asta, se află în situaţia de a închiria avioane", a mai precizat Mihalache.

Şeful Cancelariei Prezidenţiale a mai anunţat că s-a realizat un memorandum pentru achiziţionarea unei aeronave care să deservează demnitarii români.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.