Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cât a costat înmormântarea Reginei Ana

inmormantare regina ana

La înmomântarea Reginei Ana, statul român a asigurat ordinea publică, inclusiv prezența gărzilor de onoare ale Jandarmeriei, în schimb Casa Regală a suportat cheltuielile cu invitații din străinătate. Pentru aceste cheltuieli s-a vehiculat o sumă fantezistă: 30.000.000 de euro. Adevărul este însă altul.

“Pentru partea de ceremonii din Elveția s-a cheltuit undeva la 15.000 de euro. Este un cost normal dacă ținem cont că sunt funerariile unei regine. Nu au fost cheltuieli extravagante”, a precizat avocatul Casei Regale, Ioan Luca Vlad, pentru Libertatea.

Klaus Iohannis face schimbări importante în MAI. Doi judecători ies din sistem

La înmormântarea Reginei Ana, cheltuielile mai mari au fost în România, cele mai grele facturi au fost cele privind închirierea limuzinelor pentru membrii Familiei Regale, cazarea și transportul biletelor de avion pentru membrii caselor monarhice prezenți la ceremonii (în jur de 50 de persoane), vestimentația și florile de la eveniment.

Guvernul de tehnocrați anunță restructurări printre bugetari

Conform unor apropiați ai Casei Regale, costul acestor aranjamente nu s-a ridicat la mai mult de 150.000 de euro. “Plățile s-au făcut din contul Regelui Mihai I. Nu există propriu-zis un cont al Casei Regale, ci un cont al Regelui. Din acesta s-au făcut plățile”, a ținut să mai explice Ioan Luca Vlad. Cât despre asigurarea onorurilor și a ordinei publice, acestea au fost întreținute de Ministerul Afacerilor Interne și nu au implicat costuri nici din partea statului, forțele de ordine având oricum salarii lunare, și nici din partea monarhiei .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.