Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cât costă o viață din avionul morții: 50.000 de euro

avion

Compania aeriană Germanwings, al cărei avion s-a prăbuşit marţi cu 150 de persoane la bord, oferă rudelor victimelor "până la 50.000 de euro per pasager" pentru a face faţă cheltuielilor imediate, a anunţat un purtător de cuvânt vineri.

Acest prim ajutor, independent de compensaţiile ce ar trebui plătite sub responsabilitatea companiei, nu se va restitui în niciun caz, a precizat purtătorul de cuvânt pentru AFP, confirmând o informaţie din cotidianul berlinez Tagesspiegel.

Potrivit lui Holger Hopperdietzel, un avocat specializat în transportul aerian citat de Tagesspiegel, Lufthansa ar putea plăti între zeci de mii şi sute de mii de euro pentru fiecare victimă, odată ce rudele îşi exercită cererile de indemnizaţie.

Responsabilitatea companiilor aeriene în caz de accident este organizată prin Convenţia de la Montreal din 1999, care prevede un plafon de 143.000 de euro per victimă. Acest plafon ar putea fi totuşi depăşit şi în "practică", companiile "îl invocă rar", potrivit declaraţiei unui responsabil juridic al unei companii pentru AFP.

Elmar Giemulla, profesor de drept aerian la Universitatea Tehnică din Berlin, a declarat pentru ziarul regional german Rheinische Post că a estimat că Lufthansa se va confrunta cu cereri de indemnizaţii de 10 la 30 de milioane de euro în total.

Potrivit unor specialişti în asigurări, faptul că accidentul a fost provocat în mod deliberat de copilotul aparatului, acuzat că a prăbuşit avionul în timp ce comandantul de bord se afla în exteriorul cabinei de pilotaj, nu schimbă cu nimic plata compensaţiilor pentru pierderile umane, scrie agerpres.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.