Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cât de grav e denunțul Laurei Codruța Kovesi la adresa SIE: Ce pățește Mihai Răzvan Ungureanu

kovesi mediafax2

Șeful SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, va fi chemat în Parlament să dea explicații despre activitatea sa la șefia instituției, după ce șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a criticat Serviciul de Informatii Externe pentru lipsa de colaborare.

”Nu pot să îmi explic de ce de la SIE în ultimii ani nu am primit vreo sesizare. Mi-e greu să cred că ofiţerii SIE nu au informaţii. În 2015, din 5.988 de dosare, 90 au avut la bază sesizari SRI, 22 au avut la baza sesizari DIPI - MAI şi 4 de la Direcţia de Informaţii a Armatei, însa de la SIE nu am avut nicio informare", a spus Kovesi la conferinţa "Piedicile si performantele anticorupţiei".

Citește și: Laura Chiriac, candidata ALDE la Sectorul 1, își înșală soțul, producător la Antena 3, cu Sergiu Diacomatu / VIDEO

Preşedintele Comisiei parlamentare de control a activităţii SIE, Mihăiţă Calimente, a precizat, marţi, pentru Mediafax, că îl va invita pe şeful Serviciului, Mihai Răzvan Ungureanu, la discuţii pentru a lămuri acuzaţiile aduse de şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi.

“După Paşte, vom avea o discuţie în legătură cu declaraţiile făcute de şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi.”, a precizat deputatul PNL, Mihăiţă Calimente, adăugând că discuţa va fi programată şi în funcţie de agenda şefului SIE.

Citește și: Ultimul mesaj al soțului Laurei Chiriac, angajat la Antena 3, înainte ca soția să îl înșele în văzul lumii / FOTO

El a mai spus că membrii comisiei vor să vadă în ce măsură au existat probleme în relaţia DNA-SIE. “Vrem să lămurim dacă SIE are atribuţii sau nu în această privinţă, dacă au fost probleme de comunicare. Nu interogăm pe nimeni, vrem să avem o discuţie”, a mai spus Calimente.

Kovesi s-a referit în special la averile din străinătate ale inculpaților anchetați de procurorii anticorupție.

"În 2013, 2014 şi 2015, de fapt, de când am început mandatul la DNA, nu am primit nicio informare de la SIE. Cu toate acestea, vedem că tot mai mulţi inculpaţi îşi deschid afaceri în străinătate. Se iscă întrebarea de ce niciodată nu am primit astfel de informări despre aceste activităţi. Nu am primit sesizări nici despre conturile din străinătate, nici despre vilele de lux, nici despre iahturile de lux", a declarat Codruţa Kovesi.

Citește și: Cea mai SCUMPĂ armă creată vreodată are PROBLEME de funcționare / VIDEO

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.