Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cât de sănătoase sunt, de fapt, legumele congelate din magazine

www.realitatea.net
legume congelate

Legumele congelate, în funcţie de tipul lor, pot fi la fel de hrănitoare ca şi cele crude, cu toate că în cazul primelor, conţinutul nutriţional este uşor mai scăzut. În funcţie de tipul lor, alimentele au o perioadă de păstrare în congelator care poate varia de la o lună sau două până la aproape un an.

Fructele şi legumele congelate, în cele mai multe cazuri, sunt „procesate" la scurt timp după ce au fost culese, în punctul maxim de coacere. Procesarea constă, mai întâi, în aducerea vegetalelor la temperatura de fierbere până când acestea sunt pe jumătate fierte, anunță Realitatea.net.

Citește și: Ce fructe şi legume trebuie consumate în februarie pentru o sănătate de fier

Dezavantajul este că astfel se pierde o parte din conţinutul de vitamina C şi de vitamine din complexul B. Apoi, ele sunt aduse brusc la temperaturi foarte scăzute.

Specialiştii spun că prin această metodă se păstrează o mare parte din substanţele nutritive ale legumelor.

Pentru ca legumele să-şi păstreze vitaminele şi substanţele nutritive trebuie acţionat rapid şi acestea să fie repede congelate. Vitaminele se pierd prin expunere prelungita la lumină (de exemplu, vitamina C se pierde circa 40% in primele 24 de ore de la recoltare).

Unii specialiştii susţin legumele şi congelate au un nivel mult mai mare de nutrienti decat cele proaspete, intrucat sunt congelate imediat dupa ce sunt culese.

Pe de alta parte, cele de pe rafturile magazinelor sunt culese înainte de a fi complet coapte pentru a nu se strica până ajung în magazinele de desfacere.

Printre alimentele care nu trebuie păstrate în congelator se numără: salatele, vinetele, cartofii, varza, ridichile sau castraveţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.