Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UPDATE - Număr IMPRESIONANT de manifestanți în Barcelona: 750.000 de protestatari au ieșit în stradă - VIDEO

UPDATE Poliţia municipală din Barcelona a evaluat sâmbătă la 750.000 numărul participanţilor la o mare manifestaţie în acest oraş pentru a cere punerea în libertate a zece lideri separatişti plasaţi în detenţie provizorie, transmite AFP. 

Manifestaţia, care a durat aproximativ două ore, a avut drept slogan: "libertate pentru prizonierii politici !". 

Acţiunea s-a desfăşurat la două săptămâni după votarea în Parlamentul Cataloniei a declaraţiei de independenţă, rămasă fără efect şi anulată de justiţia spaniolă.

Mai multe zeci de mii de manifestanţi au umplut sâmbătă după-amiază o arteră din centrul Barcelonei, de unde urma să înceapă un marş pentru punerea în libertate a zece lideri separatişti catalani încarceraţi, relatează AFP.

Manifestaţia a fost convocată de două puternice organizaţii separatiste - Adunarea Naţională Catalană (ANC) şi Omnium - pentru a cere punerea în libertate a celor doi lideri ai lor încarceraţi, precum şi a opt foşti membri ai guvernului catalan destituit în urma declaraţiei de independenţă.

Citește și: SUA sunt scoase din joc, după mutarea BRUTALĂ a lui Donald Trump: Cum s-au înțeles liderii din Asia-Pacific fără americani

Un judecător madrilen a ordonat la 2 noiembrie plasarea în detenţie provizorie a opt miniştri catalani demişi, într-o anchetă pentru 'revoltă' şi 'deturnare de fonduri'.

Potrivit imaginilor televizate, manifestanţii au umplut un întreg bulevard care duce spre plaja din Barcelona. Ei agitau pancarte cu sloganul 'SOS democraţie' şi numeroase drapele separatiste, scandând 'libertate'.

Pe cele două bannere din frunte, scrise în catalană, se putea citi 'Libertate pentru prizonierii politici' şi 'Suntem o republică', anunță Agerpres.

Citește și: Vladimir Putin vorbește despre un ATAC al SUA, după întâlnirile cu Donald Trump, şi promite O RIPOSTĂ

Mobilizarea urmează să servească drept test pentru mişcarea separatistă, după eşecul declaraţiei unilaterale de independenţă din 27 octombrie şi înaintea alegerilor cruciale convocate în Catalonia de guvernul central pentru 21 decembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.