Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cătălin Predoiu: 'Bâlbele guvernării Dragnea nu cunosc limite'

catalin predoiu

"Bâlbele guvernării Dragnea nu cunosc limite, iar consecințele asupra economiei românești scapă de sub control.

Guvernul PSD își bate joc de economiile românilor din Pilonul II de pensii. Nici nu a fost învestit bine și actualul guvern a anunțat, prin vocea noului ministru de Finanțe, că va desființa Pilonul II de pensii pe motiv că acesta nu este sustenabil. Declarația este cu atât mai șocantă cu cât, în ultimele luni, guvernarea PSD a afirmat în permanență contrariul.

La începutul lunii aprilie am susținut că Guvernul intenționează să desființeze Pilonul II de pensii. Imediat, Dragnea a negat vehement această informație: „Nu a existat nici în programul de guvernare, nici vreo discuție în Guvern, nici vreo discuție în coaliție sau în Parlament despre așa ceva”. Premierul Grindeanu a dezminţit la rândul său.

Citește și: UDMR pune condiţii coaliției PSD-ALDE: Ce LĂMURIRI cer maghiarii

I-a ținut isonul și fostul ministru de Finanțe, Viorel Ștefan, care a declarat în repetate rânduri că “nu există nicio urmă de intenție ca statul să preia administrarea banilor care se depun de aproape 10 ani în fondurile private, pentru a se întoarce ulterior la contribuabili ca pensie.”

Din ordinul direct al lui Liviu Dragnea, întreaga conducere ASF a fost demisă, iar unul dintre fondurile private care administra banii din pensiile Pilonului II a fost amendat cu o sumă record.

Argumentul lui Liviu Dragnea: “O asemenea informație (desființarea Pilonului II de pensii n.n.) poate sa ducă la prăbușirea unui sistem. Să nu creadă cineva că se poate glumi cu așa ceva, se poate introduce panica în România”. La scurt timp, cu de la sine putere, Liviu Dragnea a cerut Parchetului General deschiderea unei anchete pe această temă.

Astăzi, la mai puțin de două luni de la aceste declarații, în Programul de guvernare al PSD este introdusă măsura desființării pilonului doi de pensii, ministrul desemnat al Finanțelor recunoscând cu subiect și predicat acest lucru: “Pilonul II de pensii va disparea pana la finalul acestui an.”

Instantaneu, Bursa a fost afectată, în doar câteva minute, indicele BET a scăzut cu aproximativ trei procente și incertitudinea domnește pe piața financiară.

Cer acestui Guvern să clarifice de urgență această situație incalificabilă, înainte de a afecta și mai mult economia românească.", a spus Cătălin Predoiu în cadrul unui comunicat remis Știripesurse.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.