Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cătălin Predoiu, explicaţii privind legătura sa cu Alina Bica: E ștampilat oricine merge la DNA

predoiu facebook

În presă se zvonea că prim-vicepreşedintele PNL Catalin Predoiu ar urma să fie chemat la DNA pentru a fi audiat în dosarul Alina Bica privind neregulile de la ANRP. În replică,  Cătălin Predoiu a oferit explicaţii privind responsabilitatea sa în numirea Alinei Bica în Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor, precizând că e dusă o campanie mincinoasă împotriva sa. Totodată, acesta a precizat că nu a fost citat să se prezinte la DNA, însă susţine că toţi cei care sunt puşi în această postură sunt parcă "ştampilaţi", deşi un om e nevinovat până nu e condamnat definitiv.

RFI: În ultimele zile au apărut mai multe articole în presă care va fac responsabil pentru numirea d-nei Alină Bica în Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor. Care e responsabilitatea dvs?

C. Predoiu: E o campanie mincinoasă împotrivă mea. Numirea care a pornit de la mine către guvern a indicat toți responsibilii de rang ceruți de lege care puțeau ocupă acea poziție, e vorba despre cei doi secretari de stat, Bica și Barac și un secretar general, dl Tanasescu la acel moment. Dacă dvs erați secretar general sau secretar de stat în minister, pe lista apareati și dvs. Instituția ANRP e autonomă. E compusă din oameni care sunt numiți din anumite ministere pe un anumit rang administrativ de către premier. Toate ministerele au trimis adrese cu toți angajații care aveau rangul administrativ necesar. Așa cerea legea, era obligatoriu. Eu am făcut un demers de informare.

Ați scris pe Facebook că nu ați fost chemat la DNA. Credeți că veți fi chemat?

Nu am fost chemat la DNA. Însă mă uit că parcă e ștampilat oricine merge la DNA. Reamintesc  că un om e nevinovat până nu e condamnat definitiv. A vizita o instituție a statului nu e nici o rușine și nici o vulnerabilitate, dacă nu ai nimic de ascuns. Până acum nu am fost invitat nici la DNA, nici la vreo secție de poliție. Din punctul meu de vedere nu văd de ce aș fi chemat la DNA Dar nu văd nici vreo problemă în această perspectivă, dacă te știi onest.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.