Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cătălin Predoiu propune o soluție excepțională pentru RADET (P)

Catalin Predoiu

RADET este hârtia de turnesol a administrației bucureștene. O gaură neagră care înghite anual, complet inutil, sume enorme de la bugetul Primăriei. Bani buni care ar putea fi utlizați pentru investiții, retehnologizare sau regândirea întregului sistem de termoficare în București, sunt irosiți pe plata penalizărilor datoriilor istorice acumulate de regia de termoficare.

Candidații pentru Primăria Municipiului București vin cu propuneri pentru rezolvarea acestei probleme, iar soluția serioasă care va scoate Regia din starea precară în care a ajuns după două mandate marca Sorin Oprescu, va da măsura competenței primarului general.

În timp ce candidatul PSD, Gabriela Firea, vine cu promisiuni populiste pentru sindicaliștii RADET, fără să țină cont de adevăratele probleme ale Regiei, candidatul PNL Cătălin Predoiu vine cu soluția radicală menită să salveze instituția de la colapsul financiar în care se află.

În cadrul unei întâlniri cu aproximativ 300 de salariați ai RADET, Cătălin Predoiu a prezentat principalele priorități pentru rezolvarea problemelor regiei. Propunerile seriose prezentate de Cătălin Predoiu pentru RADET presupun două etape:

1) construirea unui cadru legislativ special pentru RADET si înghețarea penalităților

2) plan de investiții și fuziune cu ELCEN.

Angajații RADET participanți la discuție au ridicat problema blocării conturilor RADET, lipsa de utilaje și lipsa unei legislații coerente in domeniu.

Trebuie să construim un cadru legislativ special pentru RADET, de excepție, să îl scoatem din regimul juridic de drept comun și, dat fiind caracterul de interes public al acestei structuri, să se gândească un regim special pentru RADET. Este necesară adoptarea unui act normativ prin care să se înghețe penalitățile pentru că, altfel, orice subvenție se va duce doar în penalități. Este o măsură radicală întrucât dacă se oprește RADET înghețăm cu toții. Așadar, soluțiile sunt: să nu se mai arunce bani buni și mulți, într-o gaură neagră, pe datorii și penalități. Trebuie să mergem la rădăcină: întâi facem curățenie, mă refer aici la reglementările care țin RADET în cușcă, și apoi venim cu influx financiar. Prin presiune publică și cu expertiza mea juridică putem opri această gaură neagră. Soluția radicală pentru RADET, prin schimbarea cadrului legislativ, este o prioritate. După ce toți actorii politici vor fi de acord, după ce se va rezolva problema legislativă, putem trece și la următorul nivel, cel al investițiilor și fuziunii cu ELCEN. (...) Pentru RADET, centura Capitalei și liniile de metrou voi fi coșmarul oricărui Guvern, până când aceste probleme se vor rezolva”, a declarat Catalin Predoiu la întâlnirea cu salariații RADET.

Comparativ cu propunerile de avarie și promisiunile electorale prezentate de Gabriela Firea, Cătălin Predoiu are soluții seriose care  vor scoate RADET din impasul financiar în care a ajuns după două mandate de administrație PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.