Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cătălin Predoiu va fi audiat la Comisia de anchetă privind arhiva SIPA

catalin predoiu

Fostul ministru al Justiţie Cătălin Predoiu va fi audiat miercuri la Comisia parlamentară de anchetă privind arhiva SIPA.

Dintre foştii miniştri ai Justiţiei Cristian Diaconescu, Monica Macovei, Tudor Chiuariu şi Cătălin Predoiu invitaţi la comisie miercuri doar Cătălin Predoiu a confirmat pentru săptămâna aceasta iar pentru săptămâna viitoare a confirmat Tudor Chiuariu.

Citește și: CUTREMUR în justiția din România: Anunţ de ultimă oră de la Comisia SRI

"Am convenit că, dacă nu există suprapunere de program, următoarea şedinţă să fie miercuri la ora 10,00. Să invităm patru foşti miniştri, defalcat pe câte o oră alocată fiecăruia. Patru foşti miniştri din perioada de referinţă 2004 - 2008: Cristian Diaconescu, Monica Macovei, Tudor Chiuariu şi Cătălin Predoiu, în această ordine, care ţine de cronologia în care au îndeplinit funcţia de ministru. La finalul zilei, să efectuăm o vizită la sediul ANP, cel care depozitează şi arhiva fostei SIPA/DGPA, ca să ne permită să ne facem o impresie, o idee în legătură cu modul în care sunt stocate asemenea documente, care este zona de acces, care sunt măsurile de siguranţă luate", a declarat în urmă cu o săptămână preşedintele Comisiei SIPA, senatorul Şerban Nicolae.

El a adăugat că trebuie verificat, totodată, "şi dacă au fost semnalate de către instituţii abilitate sau de către observatori ocazionali incidente de securitate: persoane care au intrat neautorizat, persoane care au încercat să sustragă, să distrugă, să fotocopieze documente din arhiva acestei instituţii sau să manipuleze în orice alt mod informaţiile conţinute acolo".

De asemenea, miercuri, membrii Comisiei SIPA vor vizita arhiva, potrivit Agerpres.

"Vom intra în arhivă, fără a avea acces la informaţii, pentru că nu se apucă nimeni să intre în calculatoare sau să citească documente de acolo, nici n-am avea voie, nici n-ar fi util pentru ce am avea noi de făcut, ci să ne facem o impresie asupra modului în care a fost utilizat acest spaţiu: cum a fost el amenajat, ce măsuri de siguranţă s-au luat, camere de luat vederi, personal de pază, număr de intrări, de guri de acces şi aşa mai departe", a precizat Şerban Nicolae, pe 19 octombrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.