Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cătălin Tolontan o îngroapă pe Monica Iacob Ridzi: O minciună ordinară!

tolontan

Jurnalistul Cătălin Tolontan nu s-a lăsat impresionat de lacrimile de crocodil ale Monicăi Iacob Ridzi, care transmite mesaje disperate din închisoare. Ridzi susține că procurorul Mariana Alexandru, care a anchetat-o, i s-a confesat și a recunoscut că a greșit. Tolontan a plecat pe acest fir și a vorbit cu oameni din sistem, care o îngroapă pe Ridzi.

Citește și: CUTREMURĂTOR Monica Iacob Ridzi: Procuroarea de caz a recunoscut că mi-a fabricat dosarul

”În această seară, Antena 3 a prezentat la emisiunea Sandrei Stoicescu o scrisoare din închisoare a Monicăi Iacob Ridzi, condamnată la 5 ani de închisoare pentru corupție.

Fostul ministru PD-L, ajuns între timp la PP-DD și, recent, înscrisă în grupul parlamentar PSD, spune că regretă că s-a implicat în politică.

Monica Ridzi susține că ”De curând, procurorul de caz, Mariana Alexandru, mi-a transmis că regretă că a ascultat de ordine şi a fabricat dosarul în ceea ce mă priveşte. Aceste regrete nu mă încălzesc deloc. Singurele care mă încălzesc în celula rece sunt sticlele cu apă caldă încălzită la filtrul de cafea”.

În continuare, Ridzi afirmă că justiția din România nu este independentă și că se teme ca nu cumva, din cauza lucrurilor pe care le scrie, să fie omorîtă în închisoare, variantă pe care Antena 3 o vehicula încă de ieri.

Gazeta a luat legătura cu doi oameni din justiție. Unul dintre ei a vorbit chiar cu Alexandru, procurorul despre care Ridzi spune că s-ar căi.

Unul dintre ei, din interiorul DNA, a negat imediat varianta lui Ridzi: ”Nu e adevărat așa ceva! Pe parcursul anchetei 2 Mai, Alexandru a lucrat în același ritm și cu aceleași metode pe care le-a folosit și la dosarele Năstase sau Voicu. Nu a fost vizibilă nici o intervenție și nici o schimbare de comportament a procurorului”.

În general, explică el, dacă ar exista imixtiuni, munca la dosar se face altfel decît în mod obișnuit. Mai dur sau, dimpotrivă, mai relaxat. ”Nu a fost cazul în dosarul lotului de la MTS”, a mai spus el, încheind: ”Gîndiți-vă pe cine ajută în acest moment teoria că se fac dosare la comandă și că procurorii și judecătorii execută ordine!”.

Cel de-al doilea, un fost coleg al Marianei Alexandru, a cerut un răgaz. A vorbit cu Alexandru după ce a citit și ea scrisoarea lui Ridzi către Antena 3. Omul a revenit și a dorit să facă următoarea precizare: ”Ceea ce spune Monica Ridzi e o minciună ordinară! Se încearcă din nou să-i fure munca lui Alexandru și să o discrediteze”.

Cînd spune ”din nou”, omul care a vorbit cu Alexandru face referire la episodul pensionării bruște a procurorului, din septembrie 2014.

Atunci, în momentul în care dosarul Gala Bute intrase pe linie dreaptă, Alexandru și cei doi ofițeri judiciari cu care lucra au părăsit peste noapte DNA. Ei descoperiseră, de pildă, implicarea firmei Termogaz și banii despre care stau astăzi la baza acuzațiilor DNA de luate de mită la adresa Elenei Udrea.

În septembrie 2014, Alexandru s-a pensionat ”la cerere”, iar cei doi ofițeri, Constantin Morari și Gabriel Gheorghe, au ajuns în Ministerul de Interne.

Public s-a lansat suspiciunea că unul dintre cei doi ofițeri ar fi fost „o cîrtiță” pentru urmăriții dintr-un alt dosar. Și că Alexandru n-ar fi fost atentă ca să prevină această scurgere de informații către inculpații din retrocedările de păduri.

Președintele României Traian Băsescu vorbea în acele zile la televizor despre procurori ale căror decizii au fost controlate de un ziarist”. Chiar Elena Udrea a scris în jurnal că ”Alexandru a fost înlăturată de Kovesi și Coldea pentru că a fost cîrtiță în dosarul lui Hrebenciuc”.

Nu există însă, la 6 luni după, nici o acțiune a DNA care să confirme zvonurile de atunci și nici un dosar început pe această potențială infracțiune a unuia dintre cei trei foști lucrători ai DNA.

Singurul document oficial este cel al CSM care a sesizat Inspecția Judiciară. CSM a constatat că nu există probe și a decis că președintele României, prin declarațiile sale în acest caz, ”a adus atingere independenței sistemului judiciar în ansamblul său”.

Conform fostului coleg, care a vorbit cu Alexandru în această seară, atacul lui Ridzi vine probabil din aceeași zonă care l-a declanșat și pe cel din Gala Bute. ”Mariana Alexandru n-a mai văzut-o pe Ridzi de cînd i-a prezentat materialul de urmărire penală. N-a transmis nimănui, nici un mesaj! O minciună ordinară!”, a rezumat el reacția fostei sale colege”, scrie Cătălin Tolontan, pe blogul personal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.