Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Catalonia/referendum: Au fost confiscate mai multe milioane de buletine de vot (Garda Civilă)

catalonia

Garda Civilă din Spania a confiscat miercuri în Catalonia mai multe milioane de buletine de vot care urmau să fie folosite pentru referendumul privind autodeterminarea pe care separatiştii catalani vor să-l organizeze pe 1 octombrie, a indicat o sursă apropiată anchetei, relatează AFP. ''Sunt în curs de numărare, s-ar putea să fie nouă milioane de buletine de vot'', a declarat sursa, precizând că operaţiunea de confiscare a avut loc în localitatea Bigues, la 45 km nord de Barcelona, conform Agerpres.

Operaţiunea a intervenit în timp ce sunt în curs de desfăşurare percheziţii în mai multe birouri ale executivului catalan la Barcelona, îndeosebi preşedinţia executivului, departamentele pentru afaceri economice şi de externe. Au fost arestate 13 persoane, inclusiv primul colaborator al vicepreşedintelui Oriol Junqueras. Mii de persoane s-au strâns în centrul Barcelonei pentru a protesta faţă de arestările respective.

Percheziţiile şi arestările au loc în timp ce operaţiunile poliţiei s-au intensificat în ultimele zile, odată cu înmulţirea cazurilor de confiscare de materiale electorale, îndeosebi afişe şi materiale de propagandă electorală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.