Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CATASTROFĂ în Mexic, după cutremurul de 7,1 grade pe scara Richter: Câți oameni au fost găsiți morți / VIDEO / UPDATE

UPDATE

Primele bilanţuri totalizează 49 de morţi. Preşedintele Enrique Pena Nieto a convocat consiliul naţional de criză şi a survolat cu elicopterul zonele afectate.

UPDATE

Cel puţin 40 de persoane au murit în urma cutremurului de 7,1 care s-a produs în sudul Mexicului şi care a provocat prăbuşirea a numeroase clădiri în capitala Ciudad de Mexico, dar şi în alte oraşe, informează The Guardian.

Un nou bilanţ provizoriu anunţat de autorităţi indică cel puţin 40 de morţi.

Guvernatorul statului Morelos, Graco Ramírez, a publicat un mesaj pe Twitter în care susţine că cel puţin 42 de oameni şi-ar fi pierdut viaţa în această regiune.

Alte cinci persoane decedate au fost raportate în statul Mexico, primarul capitalei Ciudad de Mexico anunţînd că cel puţin 20 de clădiri s-au prăbuşit în oraş.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Cel puţin cinci persoane au murit în urma cutremurului de 7,1 care s-a produs în sudul Mexicului şi care a provocat prăbuşirea a peste 20 de clădiri în capitala Ciudad de Mexico, informează The Guardian.

Primarul oraşului Ciudad de Mexico a anunţat că cel puţin 20 de clădiri s-au prăbuşit în capitala ţării, scrie news.ro.

Citește și: Paradoxul gigantului RCS&RDS: Din ce în ce mai puternic pe o piață unde devine un jucător tot mai mic!

Institutul american de geofizică USGS a anunţat că seismul a avut magnitudinea de 7,1, iar epicentrul a fost localizat în apropiere de oraşul Raboso, situat în provincia vecină Puebla, la aproximativ 123 de kilometri sud-est de Ciudad de Mexico.

Potrivit agenţiei mexicane de seismologie, cutremurul a avut o intensitate de 6,8, iar epicentrul acestuia a fost localizat la est de capitală, în statul Puebla.

Citește și: Olguța Vasilescu a dat asigurări! Ce pregătesc ALEȘII

Seismul a avut loc chiar în ziua în care capitala marca 32 de ani de la un seism cu magnitudinea 8, soldat cu pagube importante.

Mii de oameni au fugit din clădiri de birouri, în centru, pe bulevardul Reforma, în timp ce alarme urlau, iar traficul s-a oprit la Monumentul Îngerul Independenţei.

Citește și: Știi ce consumi? A fost identificat un parizer cu până la 12 E-uri, produse doar cu grăsimi saturate și peste 55% din doza zilnică de sare în doar 100g de produs

În cartierul Roma, afectat grav de cutremurul din 1985, s-au desprins tencuieli şi cărămizi de pe faţadele unor clădiri şi au căzut în stradă. Doi bărbaţi încercau să calmeze o femeie, aşezată pe un scaun în stradă, aparent rănită la un genunchi.

Într-o piaţă aflată în apropiere un muncitor cerea să nu se fumeze pentru că misrosea a gaze naturale.

Citește și: Anunț MARE pentru românii plecați în străinătate! Ce țară le oferă circa 500 de euro lunar, dacă îndeplinesc…

Guvernatorul statului Puebla, Tony Galil, a anunţat pe Twitter că unele clădiri au fost avariate în oraşul Cholula şi că s-au surpat turle de biserică.

În cursul zilei de marţi, în clădiri din întregul oraş au avut loc exerciţii de pregătire pentru cutremure, marcându-se astfel cutremurul din 1985.

Citește și: Mai atacă un jurnalist! După ce i-a „turnat” pe Sorina Matei, Tăpălagă și Turturică, fostul ofițer SRI lansează un nou ASALT

Mare parte din Ciudad de Mexico a fost construit pe locul unui fost lac, iar solul amplifică undele seismice până la sute de kilometri distanţă.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.