Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Câte calorii are cozonacul în funcție de umplutură

cozonac

Se apropie cu pasi repezi cea mai importanta sarbatoare a acestei perioade: Pastele. Dupa un post atat de lung, probabil ca deja visezi la masa imbelsugata si la preparatele absolut irezistibile cu care te vei delecta, insa, ca femeie, nu poti sa nu te gandesti la impactul pe care acest festin il va avea asupra siluetei tale. Aceasta cu atat mai mult cu cat vremea este tot mai calda, iar tinutele devin tot mai sumare, lasand la vedere formele feminine apetisante.

Unul dintre deserturile nelipsite de pe masa de Pasti este cozonacul, desigur. Poate ca acesta este cel mai bun prieten al papilelor gustative, dar nu este si al siluetei. Afla cate calorii are cozonacul in functie de umplutura, ca sa stii cat sa mananci fara a-ti periclita lookul de vara!

Sortimentul de cozonac pe care il intalnim cel mai des pe masa de Pasti este cel cu nuca si cacao, un adevarat deliciu pufos si gustos. Probabil ca te gandesti ca nu te vei putea opri la o singura felie, dar dupa ce afli cate calorii au doar 100 de grame din acest produs, e posibil sa te razgandesti: nu mai putin de 350 cal/100 g. Cozonacul cu nuca si stafide are 411 cal/100g.

Cozonacul cu mac este o alta specialitate si pe cat de irezistibil este, pe atat de periculos este pentru silueta: 400 cal/100 g. Tot la 100 de grame, acesta contine 12g de grasimi si 50g de carbohidrati, asa ca savureaza-l cu masura, pentru ca se duce direct pe solduri. Si mai problematic este cozonacul cu rahat , care contine 422 cal/ 100 g, dintre care 18 g de grasimi si 55 de carbohidrati.

Nu toata lumea are timpul sau priceperea necesare pentru a prepara in casa cozonacul, motiv pentru care cel din comert este atat de popular. Pentru ca acesta este mult mai sarac din punct de vedere al umpluturii decat cel facut in casa, are si mult mai putine calorii: 289 cal/ 100 g. Se pare ca faptul ca producatorii se "zgarcesc" de multe ori la ingrediente transforma acest produs intr-unul dietetic (daca il comparam cu altele de pe masa de Pasti). La aceasta cantitate, ai doar 2.7 g de grasimi, dar 61 de carbohidrati.  Un alt produs popular pe piata este Panettone, pe care il gasesti in mai multe sortimente. Cel cu ciocolata are 408 cal/ 100 g, iar cel simplu, fara umplutura, are 375 cal/100g.

Pentru cei care doresc un cozonac "altfel", exista pe piata inclusiv varianta de umplutura din martipan. Acesta contine 382 cal/100 g, avand 15g de grasimi si 57g de carbohidrati.

Acum ca ai aflat cate calorii are cozonacul in functie de umplutura, trebuie sa stii ca o felie generoasa poate sa cantareasca si 200 de grame, deci nu degeaba recomanda nutritionistii sa ne mai punem pofta-n cui si sa mancam cu masura acest desert delicios.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.