Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Câte partide, atâtea variante. Un nou scenariu pentru Codul Fiscal în Parlament

Traseism_politic

În Parlament a apărut o nouă variantă pentru Codul Fiscal. PMP anunţă că parlamentarii formaţiunii vor vota actul normativ dacă TVA va fi redusă treptat la 21% din 2016 şi la 19% din 2017 şi fără să existe măsuri care să pericliteze macrostabilitatea economică a României.

"Parlamentarii PMP nu vor cauţiona prin votul lor amatorismul, aventurismul şi iresponsabilitatea guvernului Ponta manifestate în domeniul economic. Vom vota Codul fiscal doar în cazul reducerii treptate a TVA la 21% de la 1 ianuarie 2016 şi la 19% de la 1 ianuarie 2017, dar fără alte măsuri care să pericliteze macrostabilitatea economică a României, atât de greu câştigată", arată PMP într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, relaxarea fiscală propusă de Codul fiscal poate fi utilă cu condiţia asigurării resurselor necesare cheltuielilor bugetare, a fondurilor pentru investiţiile generatoare de locuri de muncă şi a unei mai bune colectări a veniturilor bugetului de stat.

"Amatorismul Guvernului Ponta, în strânsă colaborare cu "specialiştii" PNL, aruncă România într-o zonă a unui deficit de 4-5%, într-o perioadă în care toate ţările puternice din UE mizează pe scăderea deficitelor", adaugă PMP.

Reprezentanţii PMP mai spun că noul Cod fiscal trebuie analizat doar după încheierea unui ciclu economic.

"Codul fiscal este un proiect ce trebuie să ofere: stabilitate, viziune pe termen lung şi predictibilitate. În schimb, în acest moment, pe fondul înţelegerii între PSD şi PNL, sprijinită de "interesul naţional" şi cu un acord neserios între preşedinte şi premier asupra cotei TVA, se oferă opiniei publice, în scopuri pur electorale, un teatru ieftin ce simulează o preocupare vizavi de scăderea taxelor şi grijă faţă de populaţie", conchid aceştia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.