Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Câţi bani pierde România din cauza necolectării TVA-ului: 'Cifrele sunt de ordinul miliardelor'

tva

Premierul Mihai Tudose susţine că România este ţara cu cel mai mic grad de colectare pe TVA, de 75 la sută, şi că 25 la sută din banii pe care românii îi plătesc pentru stat nu ajung la acesta, fiind vorba de sume de ordinul miliardelor, precizând că nu vor fi decapitalizate firme dacă sunt luaţi banii statului.

Citeşte şi: Dezvăluire șoc a șefului ANPC: 'Problema de la Odorheiu Secuiesc este mult mai gravă decât se prezintă'

Tudose a declarat la Mamaia, într-o conferinţă de presă susţinută la finalul Comitetului Executiv Naţional al PSD, că România are cel mai mic grad de colectare pe TVA. “Suntem ţara cu cel mai mic grad de colectare pe TVA, de 75 la sută. Deci 25 la sută din banii pe care românii i-au plătit pentru stat, TVA-ul fiind banii pe care îi ia statul din circulaţia mărfurilor, nu vin la stat. Cifrele sunt foarte mari, de ordinul miliardelor. Mai mult, partea de cash-flow, că luau banii statului, e în regulă şi la returnarea de TVA, lor li se părea normal să funcţioneze o lună cu banii statului, dar acuzau că dura foarte mult returnarea de TVA din partea statului. Şi returnarea de TVA din partea statului se face în trei zile, în cinci zile maxim, Aia nu se vede. Dar faptul că decapitalizăm nu ştiu ce firme fiindcă pur şi simplu luăm banii statului, haideţi...”, a afirmat premierul.

Citeşte şi: Dezvăluiri incendiare dintr-un dosar de spionaj: Un preşedinte, IMPLICAT în cazul Laurei Codruţa Kovesi (presă)

La rândul său, liderul PSD Liviu Dragnea a spus că a discutat despre split TVA cu liderii ALDE, sâmbătă, la Mamaia, şi că vor mai urma întâlniri şi cu premierul şi unii miniştri pe acest subiect, dar şi pe alte prevederi. “Am discutat chiar astăzi cu colegii de la ALDE şi am convenit împreună cu domnul Călin Popescu Tăriceanu, împreună cu domnul Daniel Chiţoiu, domnul Varujan Vosganian şi alţi colegi de la ALDE care se pricep la domeniul ăsta să avem o întâlnire cu PSD şi cu premierul şi cu câţiva miniştrii şi pe acest subiect şi pe alte prevederi care sunt acum în discuţie şi în evaluare”, a afirmat Dragnea, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.