Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cauzele ISTERIEI Pokemon GO: Specialiştii spun totul

youtube.com
pokemon go

Jocul Pokemon Go a isterizat pur şi simplu toată planeta. Specialiştii încearcă să găsească răspunsuri pentru acest succes răsunător.

Aplicatia "Pokemon go" a devenit deja un fenomen global si, desi compania producatorare nu a publicat cifre oficiale, jocul face furori. Analistii incearca acum sa afle de ce a devenit atat de popular intr-un timp atat de scurt. Motivul principal, spun ei, ar fi ca incurajeaza interactiunea sociala. Fenomenul a generat o multime de opinii, atat pro cat si contra in mediul online. Unii considera aplicatia un mod de a fi controlati, altii se bucura ca in sfarsit a aparut un joc online care are legatura cu viata reala si care ii face pe utilizatori sa renunte la statul pe canapea.

Citeşte şi: Mărturiile unui jurnalist infiltrat în ISIS: Dezvăluiri ŞOCANTE din interiorul teroriștilor

"Aplicatia ii face pe oameni sa nu se mai limiteze la interactiunea virtuala. Sa iasa din casa si sa cunoasca alti jucatori. Asadar, componenta sociala a aplicatiei are beneficii asupra interactiunii reale care se dezvolta intre jucatori. ", spune psihologul Dimitros Tsivrikos, citat de ProTV. Un alt lucru despre care specialistii cred ca a dus succesul imediat al jocului este si faptul ca jucatorii nu se mai pot ascunde in spatele unei fotografii si al unui nume de utilizator.

Citeşte şi: Consilierul PNL fan ISIS a pățit-o grav de tot: Va fi 'decapitat' de liberali

"Oamenii isi construiesc personalitati virtuale care nu se potrivesc tot timpul cu felul lor real de a fi. In realitatea augmentata, ajungi fata in fata cu alti jucatori. Asadar, esti oarecum obligat sa fii sincer, sa creezi personajul din mediul online similar cu cel real.", mai spune specialistul. Iar utilizatorii par sa fie de aceeasi parere. "Nu sunt un fan al jocurilor pe telefon, asa ca am fost surprinsa ca am descarcat aplicatia, insa cred ca este vorba despre o combinatie cu viata reala si este destul de distractiv.", spune un jucător.

Citește și: Imagini ȘOCANTE: Consilier PNL, fotografii în stil ISIS

Intre timp, fanii aplicatiei au luat cu asalt parcurile si strazile din orasele mari, iar in Londra se organizeaza cea mai mare petrecere pentru utilizatorii jocului, unde se vor intalni si vor cauta impreuna personajele din desenele animate.

Citește și: Acesta e cel mai mare cimitir din lume / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.