Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Caz CUTREMURĂTOR în Canada: Români condamnați pe viață, după ce și-au lăsat copilul să moară

ebihoreanul.ro
justitie

Emil și Rodica Rădița, doi români stabiliți în Canada, au fost condamnați la închisoare pe viață pentru moartea copilului lor, Alex Rădița. Adolescentul în vârstă de 15 ani a murit în mai 2013 din cauza unui diabet netratat. La mortea sa, Alex Rădița avea doar 16,7 kilograme, relatează cbc.ca, site-ul postului public canadian de televiziune.

Copilul fusese diagnosticat cu diabet de tip 1 la vârsta de doi ani. Părinții au refuzat să creadă acest diagnostic și nu au lăsat medicii să-l trateze. Alex a ajuns la spital în pragul morții când avea cinci ani. După ce și-a reventit, copilul a fost plasat în grija unei familii adoptive, dar un judecător a decis reîntregirea familiei, după un an.

Instanța motiva că micuțul se va afla sub supravegherea asistenților sociali și a profesorilor de la școala la care învăța.

Klaus Iohannis a fost la un pas de moarte. Vecin: 'Ne-am speriat toți'

Familia s-a mutat însă în Alberta, în 2009, iar Alex nu a mai fost înscris la nicio școală și nici nu a fost dus la medic.

VIDEO Un conflict înghețat din apropierea României a reizbucnit cu putere. Lupte violente

Când a fost chemată ambulanța la locuința soților Rădița, în mai 2013, adolescentul avea greutatea unui copil de cinci ani – sub 17 kilograme, toți mușchii erau atrofiați, iar corpul său era plin de ulcerații.

După aproape patru ani de la moartea lui Alex, părinții săi au fost condamnați pentru crimă de gradul întâi. Sentința este închisoare pe viață, iar eliberare condiționată vor putea cere abia peste 25 de ani.

"Acțiunile voastre sunt dicolo de orice înțelegere. Ați persistat într-o încredere arogantă până copilul a murit" le-a spus judecătorul celor doi părinți inconștienți.

Soții Rădița mai au încă șapte copii asupra cărora și-au pierdut drepturile legale.

Povestea a șocat atât de mult autoritățile și opinia publică din Canada, încât lucrătorii sociali au decis să creeze o alertă care să poarte numele copilului ucis de neglijența celor ce i-au dat viață. "Alerta Alex" va permite notificarea autorităților când o familie monitorizată pentru abuz sau neglijență își schimbă domiciliul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.