Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD îl ține pe Dragnea la butoane (surse)

PSD

Liviu Dragnea va controla mai departe PSD-ul prin interpuși. Modul în care se va ceda o parte din puterea numărului doi din PSD, cine o va prelua și cum va rămâne Liviu Dragnea conectat la partid vor fi discutate, pe larg, în ședința liderilor centrali ai PSD.

Vestea condamnării lui Liviu Dragnea a făcut ravagii în PSD, spun sursele citate. Pe de alta parte, o condamnare cu suspendare a fost anticipata de unii lideri ai partidului, asa cum stiripesurse.ro a relatat, in sensul in care se asteptau ca este posibil ca Dragnea sa fie dat drept exemplu.

Liviu Dragnea merge cu demisia în buzunar în ședința liderilor centrali dar cu dorința și ambiția personală de rămâne mai departe în jocurile mari din PSD. Surse din partid spun ca Victor Ponta le va propune liderilor PSD o solutie de a-l pastra pe Dragnea in carti in partid pana la judecarea finala a dosarului. In weekend s-a negociat intens varianta cu varianta, iar Liviu Dragnea si Victor Ponta au discutat ore bune, intre patru ochi, calea de urmat.

"Dragnea nu și-a spus ultimul cuvânt", spun surse din conducerea partidului.

Potrivit unor surse din partid, este de asteptat ca Victor Ponta sa le ceara in nume personal liderilor PSD ca Liviu Dragnea sa fie pastrat in continuare la varful partidului chiar daca renunta la functia oficiala si sa se ocupe de campaniile viitoare ale PSD.

Valul de comunicate de sustinere care a curs pentru Dragnea dupa condamnare a avut mai multe scopuri: pregătirea unei eventuale reveniri asupra demisiei sale din fruntea partidului, recunoașterea muncii depuse în partid, acesta fiind recunoscut pentru puterea sa mare de munca si vizitele dese pe care le-a facut in ultimul an in teritoriu dar si o multumire pentru totii banii care au mers de la ministerul Dezvoltarii catre autoritatile locale, spun surse din PSD.

"Nu e vorba sa se delimiteze cineva de el. Nu se delimiteaza nimeni de el pentru ca in fond n-a fost condamnat pentru hotie, pentru mita, pentru crima. Cum sa te delimitezi de un om care a condus o campanie electorala politica in care toti am participat?", spun surse din conducerea PSD.

Pe de alta parte, un gol de putere va aparea in PSD. Trebuie un nou ministru la Dezvoltare si cel mult Liviu Dragnea va primi dreptul sa isi aleaga el succesorul, un om de incredere care i-ar asigura in continuare influenta. Functia de presedinte executiv al PSD trebuie ocupata si ea, in cazul in care Liviu Dragnea nu va reveni asupra deciziei.

Cine va fi ministru?

În spatele uşilor închise liderii partidului vor sa puna mâna pe comoara de la Dezvoltare (cel mai bănos minister). Potrivit informaţiilor noastre în acest moment se vorbeşte intens de Ioan Rus, actualul ministru al Transporturilor, de Rovana Plumb, actualul ministru al Muncii şi de Sevil Shhaideh, actual secretar de stat în MDRAP. În calcule ar fi intrat şi Nicolae Bănicioiu actualul ministru al Sănătăţii. Cine va lua ministerul lui Dragnea va fi subiect de discutie intre Premier si Presedinte.

Citeste si:

Dragnea confirmă cutremurul din PSD

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.