Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cazul halucinant al ex-deputatului Petre Roman continua. 'Il retinem ca sursa de inspiratie'

petre roman

Fostul deputat Petre Roman a solicitat Camerei Deputatilor sa ia act de faptul ca vacantarea mandatului sau in urma unei decizii de incompatibilitate care nu era definitiva incalca prevederile legale si solicita sa fie repus in drepturi.

Biroul Permanent a trimis scrisoarea sa Comisiei Juridice care a dezbatut speta marti insa a ajuns la concluzia ca nu are nicio competenta in aceasta situatei si a anuntat ca se va limita sa o considere 'sursa de inspiratie' pentru o eventuala modificare legislativa ulterioara.

"Cred ca nu mai avem nicio atributie, nu avem nicio procedura. (...) Retinem speta pentru o eventuala modificare legislativa daca in procedura sunt lacune - o retinem ca sursa de inspiratie daca exista vreodata o astfel de dezbatere.

Aceasta adresa ar trebui directionata catre serviciul juridica la Camerei si nu Comisiei Juridice.

BP nu are decat sa decida, nu avem noi competenta nici pentru vacantare si pe principiul simetriei nici nu putem discuta redobandirea acestei calitati (n.r. de deputat)", a declarat presedintele Comisiei Juridice Bogdan Ciuca, iar Comisia a luat act de aceasta situatie.

Petre Roman anunta prin scrisoarea trimisa Camerei Deputatilor ca primul termen la Curtea de Apel in procesul sau cu ANI a fost stabilit pe data de 5 mai. El contesta decizia pe fond prin care el fusese declarat incompatibil in urma unui raport al ANI. Potrivit legii el nu ar fi trebuit sa isi piarda mandatul de deputat in absenta unei decizii definitve a instantei pe aceasta speta.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.