Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cazul Microsoft are un 'pui' la Ministerul Sănătăţii. 22 de milioane de euro degeaba

ministerul-sanatatii

După modelul din cazul Microsoft, unde s-au plătit sute de milioane de euro şi s-au dat şpăgi uriaşe pentru servicii inutile, la Ministerul Sănătăţii s-a desfăşurat o afacere IT în 2007.

Ministerul Sănătății a finanțat din venituri proprii achiziționarea unui sistem informatic IT în valoare de 22 milioane de euro pentru unitățile sanitare, în anul 2007.

Contractul a fost alocat fără licitație firmei germane Siemens Busieness Services împreună cu HP, bazat pe Soluția firmei SAP. Contractul presupunea implementarea unui sistem complet informatizat de gestionare a spitalelor.

Surse citate de curentul.info relează că doar două spitale pilot, Fundeni și Spitalul Județean Târgu Mureș, au fost dotate cu câteva calculatoare. Sistemul informatic SAP nu a funcționat niciodată în aceste spitale pilot.

Eșecul operaţiunii nu a oprit extinderea sistemului și achiziționarea licențelor SAP în întreg sistemul de sănătate. Eugen Nicolăescu a fost ministrul care a aprobat aceste achiziții  de licențe adiționale. Întâmplător sau nu, potrivit surselor menţionate, Valentin Tomșa, directorul general al firmei germane SAP, a jucat și joacă mult tenis cu Eugen Nicolăescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.