Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cazul Udrea și prestigiul DNA

Octav Ganea / http://inquamphotos.com/
elena udrea dna

Elena Udrea a primit în dosarul gala Bute o pedeapsă de șase ani cu executare (nedefinitivă). Multă lume astăzi își va cânta bucuria în public. Inclusiv lume care a mâncat o pâine bună alături de Udrea. Inclusiv lume care a râs și a plâns alături de Traian Băsescu, sponsorul politic al acesteia. Dar Elena Udrea însăși este, deja, "old news". Lucruri mai interesante s-au întâmplat de atunci în povestea eroică a Justiției în România.

Udrea este unul din simbolurile cele mai potrivite pentru diferența dintre mandatele lui Daniel Morar și mandatul Laurei Kovesi. Pe vremea vechii conduceri DNA s-a făcut tam-tam de șpaga lui Decebal Traian Remeș. Dar ridicolul lui Remeș era simultan și ridicolul DNA, instituție sprijinită internațional pentru a ... urmări folosirea corectă a mezelurilor. Ne place sau nu, marile succese ale lui Morar au fost minore și au fost de regulă în dauna Opoziției. Pe vremea Laurei Kovesi, în schimb, mizele au fost ridicate. Dacă a căzut însăși Udrea, practic numărul doi în fostul partid de guvernare, cine mai poate fi în siguranță?

O apreciez pe Laura Kovesi, așa cum îi apreciez pe cei ce fac ceva în dauna celor care "dau din gură". O apreciez în pofida lucrării plagiate în proporție de "doar" 4% și a altor bâlbe. Dar, în momentul de față, ea are mari probleme de responsabilitate în funcția pe care o ocupă.

Mi-a fost clar de multă vreme că DNA va ajunge în situația de a face abuzuri. Înconjurată de susținători entuziaști și necritici, unsă în presă cu virtuți mesianice, era clar că instituția nu avea niciun motiv să cultive o etică a reținerii. Știam că vor urma abuzuri și era relativ împăcat cu ideea; democrația se dezvoltă în crize, și nu ca un îngeraș ce se hrănește cu ambrozie pe un norișor.

Problema actuală a DNA este că a ajuns în momentul în care este acuzat nu doar de un abuz prin eroare ci, chiar de încălcarea gravă a Constituției. Cu un vot în CCR de 8:1. Cineva trebuie să plătească pentru asta, iar meritele în închiderea Elenei Udrea deja nu mai sunt relevante.

Citiți și: MINUTA ședinței de judecată a dosarului Gala Bute: CONDAMNĂRILE și sumele CONFISCATE

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.