Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cazul Udrea poate schimba Codul Penal. Propunere radicală în CSM

csm

Cazul Elenei Udrea ar putea duce la o schimbare majoră a Codului Penal. Un procuror din cadrul CSM vrea ca inculpaţii plasaţi sub control judiciar să aibă interdicţie la declaraţii în spaţiul public.

Procurorul Gheorghe Muscalu, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, a susţinut joi, în plenul CSM, că ar trebui să se iniţieze o modificare a Codului de procedură penală cu privire la controlul judiciar, pentru a se interzice persoanelor faţă de care s-a dispus această măsură să facă afirmaţii publice.

Propunerea a venit în contextul discuţiilor despre cazul Elenei Udrea. Muscalu a afirmat că ar trebui să se discute în comisiile din CSM despre modificarea legislaţiei referitoare la măsura controlului judiciar şi să existe o interdicţie a suspecţilor de a face afirmaţii în spaţiul public prin intermediul presei şi al altor mijloace de comunicare, precum reţelele de socializare.

Membrul CSM susţine că, în acest fel, respectivele persoane transmit mesaje celorlalţi inculpaţi sau părţi din dosar. Cu propunerea lui Gheorghe Muscalu au fost de acord şi alţi membri ai CSM.

CSM discută joi raportul Inspecţiei judiciare care a stabilit că Elena Udrea a încălcat independeţa justiţiei prin atacurile la procurorii DNA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.