Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CCR i-a pus lui Ponta stampila de calau

ponta

Vicepresedintele Comisiei Juridice a Camerei Deputatilor, Valeria Schelean (PNL) sustine ca prin decizia luata miercuri de Curtea Constitutionala in legatura cu ordonanta migratiei alesilor locali, CCR i-a pus lui Victor Ponta "stampila de calau al statului de drept".

"Acum, când Curtea Constituțională a României a dat dreptate PNL, mă aștept ca patru lucruri să se întâmple cu prioritate, cât mai rapid:

1. Victor Ponta, călăul statului de drept din România, trebuie să demisioneze în cel mai scurt timp posibil. Ștampila aceasta de călău al statului de drept pusă azi de CCR nu i-o mai poate șterge decât gestul demisiei. Dacă tot vrea să-și asume greșelile, Victor Ponta trebuie să renunțe și la Guvern, după ce a renunțat ieri la doctorat.

2. Victor Ciorbea, avocatul călăilor statului de drept din România, nu al poporului, trebuie să demisioneze cu celeritate. Rămânerea sa în funcție ar reprezenta o continuare a disprețului față de români cu care ne-a obișnuit actuala putere", precizeaza Valeria Schelean.

Aceasta sustine ca legea de aprobare Ordonantei trebuie respinsa d eParlament iar toti cei care au profitat de posibilitatea trecerii de la un partid la altul sa isi piarda mandatul.

"3. Legea de aprobarea a Ordonanței trebuie respinsă în unanimitate de către toți parlamentarii, după ce aceasta va reveni în Parlament în urma deciziei CCR. Ar fi un gest de minim bun-simț după atentatul la adresa democrației copt de Ponta și Dragnea.

4. Trebuie să aibă loc, în funcție de motivarea deciziei CCR, constatarea pierderii mandatelor pentru toți traseiștii politici care au profitat de Decretul Ponta – Dragnea.

Aceasta Ordonanță a fost din start o anomalie, un abuz pentru că, practic, a suspendat aplicarea unei legi în vigoare. Este cel mai scandalos act normativ emis de către un Guvern în ultimii 25 de ani. Pe lângă faptul ca OUG nr. 55/2014 a invalidat votul românilor din 2012, a fost creat un precedent periculos pentru democrație pentru că, pe același principiu, dacă Guvernul, oricare ar fi el, la un moment dat nu dorește să pună în aplicare o lege, va adopta aceeași strategie. În ceea ce-i privește pe aleșii locali care au profitat de această breșă creată de Executiv, nu pot să spun decât că românii au arătat prin vot că nu apreciază traseismul politic și au sancționat PSD la alegerile prezidențiale și o vor face și la alegerile locale din 2016", conchide Valeria Schelean.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.