Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce a decis ANI în privinţa unui primar: Hotărârea îl îngroapă pe edil

Ce a decis ANI în privinţa unui primar. "Agenția Naționalã de Integritate a constatat faptul cã NĂDRAG TUDOR, primar al orașului Hârșova, județul Constanța, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada iunie 2012 – noiembrie 2013, ca urmare a exercitãrii simultane a funcției de primar și a calitãții de membru în cadrul Consiliului de Administrație al Liceului Teoretic „Ioan Cotovu” Hârșova. Astfel, persoana evaluatã a încãlcat prevederile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea 161/2003, potrivit cãruia „Funcția de primar […] este incompatibilã cu […] funcția de [...] membru al consiliului de administrație […] precum și la instituțiile publice”.

NĂDRAG TUDOR a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiazã – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le considerã necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. NĂDRAG TUDOR nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apãrare.

„Persoana […] fațã de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decãzutã din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publicã […] pe o perioadã de 3 ani de la data eliberãrii, destituirii din funcția ori demnitatea publicã respectivã sau a încetãrii de drept a mandatului. Dacã persoana a ocupat o funcție eligibilã, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadã de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Agenția Naționalã de Integritate își exercitã atribuțiile cu respectarea principiilor legalitãții, confidențialitãții, imparțialitãții, independenței operaționale, celeritãții, bunei administrãri, precum și al dreptului la apãrare.", se arată într-un comunicat de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.