Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce a declarat Băsescu la ieşirea de la Curtea de Apel

basescu

Traian Băsescu s-a prezentat marţi la Curtea de Apel Bucureşti unde se judecă plângerea revoluţionarului Ion Ciochină la soluţia procurorilor de a nu-l trimite în judecată pe fostul preşedinte pentru uzurpare de calităţi oficiale şi încălcarea ordinii constituţionale.

Vezi şi: Traian Băsescu, în faţa judecătorilor. Un nou dosar pe numele fostului preşedinte

La ieşirea de la CAB, Băsescu a declarat că a stat puţin în faţa judecătorilor pentru că nu poate să dureze mai multe "când se invocă lucruri care nu au nicio legătură cu Constituţia şi cu legea". "Eu am exercitat funcţia de preşedinte al României numai în baza deciziilor Curţii Constituţionale. Dânsul (senatorul Ioan Ghişe n.r.) reclama faptul că nu am ţinut cont de hotărârea Parlametului de suspendare, numai că nu Parlamentul are rolul de a stabili când o persoană are dreptul să ocupe poziţia de preşedinte al României. Numai Curtea Constituţională poate valida sau invalida referendumul. Curtea Constituţională a invalidat referendumul din vara anului 2012, cu recomandarea expresă să îmi reiau atribuţiunile de preşedinte", a declarat fostul preşedinte. "Asta e viaţa, democraţia", a mai afirmat Băsescu.

Dosarul a fost deschis de procurori în urma unei plângeri formulate de Ion Ciochină şi de Ioan Ghise, care l-au acuzat pe fostul preşedinte că, după referendumul din 2012, şi-a reluat ilegal mandatul. În urma cercetării faptelor reclamate de cei doi, procurorii au dispus neîncepere a urmăririi penale.

Decizia a fost contestată de Ciochină la instanţă. Acesta cere judecătorilor să anuleze rezoluţia procurorilor şi să dispună reînceperea urmăririi penale în acest dosar, pentru uzurpare de calităţi oficiale.

Vezi şi: Băsescu, atac fără perdea: Impresia mea e ca tara e condusă de procurori

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.