Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce a discutat Klaus Iohannis cu premierul Poloniei

klaus iohannis

Întrevederea Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, cu Prim-ministrul Republicii Polone, doamna Beata Szydło

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a avut astăzi o întrevedere cu Prim-ministrul Republicii Polone, doamna Beata Szydło, în marja reuniunii Consiliului European, care se desfășoară în perioada 18-19 februarie a.c. la Bruxelles.

Cu acest prilej, Președintele României și Prim-ministrul polonez au abordat câteva dintre principalele aspecte de pe agenda bilaterală, cu accent pe interesul comun de a întări Parteneriatul Strategic care stă la baza cooperării dintre cele două țări. Cei doi înalți demnitari și-au exprimat satisfacția față de nivelul excelent al relației bilaterale și au convenit asupra necesităţii de a intensifica cooperarea economică în raport cu potențialul semnificativ existent în acest sens. Convorbirile au vizat, de asemenea, principalele teme de pe agenda reuniunii Consiliului European, cu accent pe renegocierea relaţiei dintre Marea Britanie şi Uniunea Europeană. Președintele Iohannis și Premierul Szydło au hotărât ca cele două țări să continue să consolideze cooperarea deja existentă cu privire la problematica europeană, cooperare care se bazează pe o multitudine de interese comune și viziuni similare.

A avut loc un schimb de opinii şi asupra stadiului dialogului strategic și de securitate, în perspectiva Summitului NATO de la Varșovia din luna iulie a acestui an și a provocărilor de securitate din ce în ce mai complexe din regiunea est-europeană, se anunţă într-un comunicat de presă.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.