Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce a uitat Gabriel Oprea să-și treacă în declarația de avere. Aplicația care îl dă de gol

www.adevarul.ro
gabriel oprea dna

Fostul ministru Gabriel Oprea a pus mereu pret pe masini scumpe si case mari si frumoase.

Slabiciunea pentru obiectele de lux l-a dus insa pe fostul ministru direct in fata procurorilor anti-coruptie. Scandalul limuzinei de lux achizitionata din banii directiilor subordonate Ministerului de Interne e un exemplu despre felul in care fostul membru al guvernului intelege strategia de aparare nationala.

Pe de alta parte, o aplicatie simpla cum este Google Street View a reusit sa invinga toate sistemele defensive gandite de general. Imaginile cu vila spectaculoasa in care locuieste Oprea in cartierul Cotroceni nu sunt nici pe departe la fel generoase cum este imobilul in realitate, insa lucruri interesante s-au petrecut in ultimii ani si in fata casei, scriu jurnalistii de la Wowbiz.

A fost stabilită legea salarizării bugetarilor / DOCUMENTE

Daca luam imaginile cu masinile parcate in fata casei lui Oprea si le comparam cu declaratiile de avere ale fostului ministru, ne cam da cu virgula.

Astfel, la finalul lui 2008, cand strada pe care locuieste Gabriel Oprea inca se asfalta, senatorul de la acea vreme avea parcate in curtea casei doua automobile: un Mercedes cu tractiune integrala si un Peugeot 307 CC (model pe care il detinea si Elena Basescu la acea data). In declaratia de avere completata in anul respectiv apare un Mercedes din 2007 si un Volskwagen din 2004.

Ce-i drept, nu avem de unde sa stim cine mai locuieste in casa de 467 mp pe care o detine Gabriel Oprea in Cotroceni si nici cat de des il viziteaza prietenii. Sau poate are vreun vecin care l-a rugat sa-l lase sa-si parcheze masina pe locul lui. Variantele pot fi infinite...

Revenind la ale noastre, Peugeot-ul care nu apare in declaratia din 2008 isi face aparitia din nou in fata casei lui Oprea in 2011. De data asta, singur; probabil ca la ora la care a fost realizata fotografia de catre cei de la Google, Oprea era la serviciu. In declaratia de avere, Mercedesul ramasese pe pozitii, insa in locul Volkwagenului din 2004 aparuse unul din 2012.

In 2014, in fata casei, peisajul se schimba pe Street View. Un Audi si un Range Rover stationeaza in parcarea rezervata proprietarului casei. Aceleasi masini sunt si azi, dupa cum reporterii WOWbiz.ro au constatat la fata locului. Nici unul dintre cele doua automobile nu se regasesc in declaratiile de avere.

Sursa foto: wowbiz.ro

content-image

content-imagecontent-imagecontent-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.