Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CE acuză Ungaria, Polonia şi Austria că nu şi-au respectat obligaţiile privind cotele de refugiaţi

Comisia Europeana

Ungaria, Polonia şi Austria au fost acuzate marţi de Comisia Europeană că nu şi-au respectat obligaţiile legale ca parte a schemei UE de relocare a mii de refugiaţi între statele blocului comunitar, potrivit DPA. În septembrie 2015, UE a introdus cote obligatorii pentru redistribuirea a până la 120.000 de refugiaţi din Italia şi Grecia, o măsură faţă de care şi-au exprimat opoziţia Cehia, Ungaria, România şi Slovacia.

"Ungaria, Polonia şi Austria rămân singurele state membre care nu au primit prin relocare nici măcar o singură persoană. Aceasta este o încălcare a obligaţiilor lor legale, a angajamentelor asumate faţă de Grecia şi Italia şi faţă de împărţirea justă a responsabilităţii", a precizat Comisia Europeană într-un comunicat.

Totuşi, Comisia Europeană a recunoscut că Austria a promis oficial că va primi prin relocare 50 de persoane din Italia. Conform raportului lunar al CE, 2.078 de persoane au fost relocate luna trecută: 1.368 din Grecia şi 710 din Italia, conform Agerpres. Ungaria şi Slovacia susţin că regulile procedurale au fost încălcate în timpul procesului de adoptare a cotelor de relocare şi vor ca decizia să fie anulată de Curtea Europeană de Justiţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.