Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce aliment banal e benefic inimii si eficient impotriva decesului prematur

biscuiti cereale

Un aliment banal e benefic inimii si eficient impotriva decesului prematur. Cercetatorii de la Universitatea Harvard sustin ca cerealele complete pot face adevarate minuni pentru sanatatea inimii. Consumul zilnic de alimente care conțin cereale complete reduce riscul de deces prematur în urma unei boli cardiovasculare, au aratat acestia.

Studiul s-a desfășurat pe aproape 120.000 de adulți — bărbați și femei—, timp de circa 15 ani , luându-se în considerare factori ca vârsta, indicele de masă corporală sau fumatul, relatează passionsante.be. Consumul zilnic de cereale complete exercită un efect protector împotriva tulburărilor cardiovasculare și a deceselor survenite din cauza acestora, arată rezultatul cercetării. Față de persoanele care nu mănâncă deloc cereale complete, scăderea riscului poate merge până la 15% în cazul unei alimentații foarte bogate în astfel de cereale.

Autorii studiului nu consideră nicidecum că cerealele complete ar constitui un remediu miraculos — stilul de viață are un rol covârșitor (regimul alimentar, mișcarea, fumatul, alcoolul, etc.)—, dar apreciază că ele pot contribui la creșterea speranței de viață prin scăderea riscului de mortalitate în urma unor boli cardiovasculare, încheie passionsante.be.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.