Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce ascund Serviciile în cazul Condrea?

Norocul Agathei Christie a fost acela de a fi cetățean englez. Dacă era român, era muritoare de foame!

Noi, oamenii politici, ivocăm ”NORMALITATEA” statelor civilizate și ne raportăm la această normalitate doar atunci ne convine. Când vorbim de salarizare,  de calitatea serviciilor publice sau private, de infrastructură, de educație, de sănătate, inclusiv de respectarea drepturilor și demnităților cetățenești.

Însă, când vine vorba de a încerca noi înșine să ne comportăm ”NORMAL”, în standardele societăților civilizate, situația se schimbă. În niciun caz, într-o societate normală, civilizată, dintre acelea spre care tânjim cu toții, declarațiile sau părerile oamenilor politici într-un caz precum decesul patronului Hexi Pharma nu aveau ce căuta. Persoane cu funcții importante, actuale sau trecute, ar fi fost puși la colț de întreaga societate dacă și-ar fi permis datul cu părerea la ceas de seară sau târziu în noapte  asupra aspectelor legale sau procedurale din ancheta demarată într-un caz similar.

Cum să mai invoce un om simplu, unul dintre milioanele de cetățeni români, respectarea drepturilor cetățenești de către autorități,  dacă tu, om politic important, vii și lovești sistematic chiar la temelia acestor autorități? Care politician dintr-un stat civilizat și-ar fi putut permite, fără a suporta instant consecințele gestului său, isterizarea populației și generarea prin declarațiile publice a unei psihoze având în centru  serviciile care sunt în tot și în toate, care fac și desfac totul. Într-un stat civilizat, toată lumea, dar mai ales partea politică, ar fi lăsat mai întâi  autoritățile abilitate să răspundă. Importante sunt concluziile legiștilor, criminaliștilor, experților tehnici, poliției judiciare, procurorilor.  Doar în cazul în care acestea sunt neclare, neîndestulătoare, atunci, normal, toți suntem îndreptățiți să cerem lămuriri suplimentare.

Cum la noi normalitatea este răsturnată, și starea de fapt este invers. Dar explicația e simplă. Sunt oameni care se folosesc de orice pentru a-și pune la adăpost propria piele. Esențial este pentru fiecare cetățean român să discearnă între adevăr, acea realitate obiectivă, și acțiunile oamenilor politici al căror singur scop este protejarea propriului interes/piele, adică acea realitate pe care vor ei să o credem.

P.S. Titlul de mai sus este ales tocmai pentru că NU suntem cetățeni englezi ca Agatha, ci noi trăim în România, nu?  :)

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.