Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce au făcut copiii lui Fillon cu banii încasaţi din Parlament

Marie şi Charles Fillon, cei doi copii angajaţi ca asistenţi parlamentari la Senat ai tatălui lor, actualul candidat al dreptei în alegerile prezidenţiale, François Fillon, au virat în contul acestuia o parte din salariile câştigate, relevă cotidianul Le Parisien, în ediţia de marţi, conform agerpres.

Din totalul celor 46.000 de euro încasaţi net de Marie Fillon, între octombrie 2005 şi decembrie 2006, aproape 33.000 de euro au fost viraţi în contul comun al candidatului dreptei şi al soţiei sale, Penelope.

CONTRE virulente între principalii rivali politici olandezi

Suma a fost confirmată pentru AFP de avocatul lui Marie Fillon, Kiril Bougartchev, potrivit căruia clienta sa a dorit 'să-şi achite cheltuielile de nuntă, la mijlocul lui 2006', iar pentru aceasta, 'le-a restituit banii părinţilor săi', care avansaseră sumele.

Apărătorul lui Marie Fillon a mai precizat că informaţia a fost oferită 'spontan' de aceasta anchetatorilor Oficiului anticorupţie al poliţiei judiciare (Oclciff), care au audiat-o pe 9 februarie.

Conform avocatului, soţii Fillon au reuşit să găsească, 'după zece ani', 14 facturi de la nuntă, în sumă totală de 44.000 euro.

Le Parisien mai afirmă că Charles Fillon, angajat între ianuarie şi iunie 2007, pentru un salariu lunar brut de 4.846 euro, 'a vorbit despre viramente lunare de ordinul a circa 30% din salariul său net'. Potrivit avocatului tatălui său, Antonin Lévy, citat de cotidian, ar fi vorba de rambursări pentru 'chirie şi bani de buzunar'.

Scandalul diplomatic ia amploare. Turcia acuză UE că aplică SELECTIV valorile democratice

Deputatul de Paris a fost convocat miercuri în faţa judecătorilor de instrucţie, care l-ar putea pune sub inculpare pentru deturnare de fonduri publice, în ancheta privind suspiciunile legate de locuri de muncă fictive ale soţiei sale, Penelope, şi a doi dintre copiii cuplului.

Săptămânalul 'Le Canard enchaîné' a dezvăluit la sfârşitul lunii ianuarie că Penelope Fillon a fost remunerată, între 1986 şi 2013, ca asistentă parlamentară a soţului său sau a supleantului acestuia Marc Joulaud (2002-2007), pentru care a primit 680.380 euro net, respectiv circa 3.600 euro pe lună.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.