Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce au putut să scrie nemții de la agenția de presă de stat despre proteste și Klaus Iohannis

Inquam Photos / Octav Ganea
Klaus Iohannis proteste

Sub semnătura corespondentei Kathrin Lauer, agenția de presă DPA a relatat duminică despre manifestația de la București "împotriva planurilor guvernului de a relaxa legile anti-corupție". Urmează traducerea integrală a știrii difuzate de agenție în limba engleză, cu titlul "Președintele României se alătură câtorva mii de oameni la o manifestație împotriva guvernului".

"Mii de români l-au avut alături de ei pe președintele Klaus Iohannis la un protest de stradă în București, duminică, împotriva planurilor guvernului de a relaxa legile anti-corupție.

Citește și: Deja… se anunță Grindeanu II. Când ar putea veni prima remaniere

"Am venit aici (...) ca să-mi arăt indignarea. O gașcă de oameni politici cu probleme penale vrea (...) să slăbească statul de drept", a spus Iohannis în fața camerelor care filmau, în mijlocul protestatarilor din Piața Universității, în apropierea centrului capitalei. (nota redacției Agerpres: parantezele din citat indică omisiuni ale DPA).

Proteste au avut loc și în alte orașe din România.

Noul guvern de coaliție social-democrat-liberal ar dori să modifice legea, astfel încât abuzul în serviciu care produce prejudicii sub 200.000 de lei (48.000 de dolari) să nu fie pedepsit.

Citește și: Liviu Dragnea ar fi marele beneficiar al celor două ordonanțe de urgență din domeniul Justiției

Criticii afirmă că obiectivul manevrei este de a-l proteja pe Liviu Dranea, liderul Partidului Social Democrat, de inculpare, deoarece el este acuzat de abuz în serviciu în jur de 100.000 de lei.

Guvernul ar dori și grațierea a 2500 de infractori.

Guvernul intenționează să promoveze modificările prin decret, evitând un proces parlamentar îndelungat.

Citește și: A concurat la Miss Univers, iar acum dezvăluie cum i-a facut avansuri Donald Trump: M-a invitat la el în camera de hotel / VIDEO

Decretele intră în vigoare imediat și sunt ireversibile, chiar dacă parlamentul încearcă ulterior anularea lor" explică în încheiere DPA, referindu-se evident la ordonanțele guvernului, fără a face distincția între cele simple și cele de urgență.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.