Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce caută Mirel Palada purtător de cuvânt la PRU

Mirel Palada / Facebook

Mirel Palada a anunțat pe Facebook că a devenit purtător de cuvânt al Partidului România Unită invocând posibilitatea unui naționalism luminat vag definit.

„Cu bucurie vă anunț că, începînd de azi, am acceptat propunerea de a fi director de comunicare și purtător de cuvînt al Partidului România Unită. (...)

Cred cu tărie în soarta europeană a României, dar îmi doresc ca asta să nu ducă la o nivelare culturală care să ne șteargă specificul limbii și istoriei și obiceiurilor. ”


Există motive să ne îndoim de sinceritatea sa. Și nu, nu mă gândesc aici la faptul că Palada este mai pufos și mai cosmopolit decât prevede cărticica de ordine interioară a brigăzilor Vlad Țepeș. Mai degrabă mă gândesc la faptul că tocmai ce terminase de periat scamele imaginare de pe reverul lui Liviu Dragnea.

„Îmi doresc să se facă mijlocul lui decembrie, mijlocul lui ianuarie, și de pe însoritele pîrtii de la Cota 2000 să răsuflu ușurat, văzînd un guvern politic, în jurul PSD-ului, cu Liviu Dragnea premier, cel mai potrivit să fie viitorul premier al României, căci el e președintele principalului partid al țării, partid care va cîștiga alegerile în toamnă.”


Păi, ori suntem pro-PSD ori pro-PRU.

Declarațiile la adresa lui Dragnea veniseră la rândul lor după ce Palada îl acuzase pe voalat pe președintele PSD de pactizare cu inamicul.

„PSD de fapt va pierde. Căci va fi în continuare pe post de breloc. Sînt tare curios cum vor reacționa cele două mari mase de manevră, activiștii de partid și votanții, cînd se vor prinde după alegeri că au fost făcuți elegant. Din nou. A cîta oară oare?”


De aici putem imagina o succesiune probabilă de evenimente. Palada, care este un (ultim?) vector de imagine al lui Ponta s-a legat de Dragnea, Dragnea a făcut urât și a spus că asta nu se mai poate, iar Ponta a trebuit să îl sacrifice pe Palada.

Maskin l-a omorât pe Koskin.

Direcția sacrificiului este, însă, interesantă. Un PRU cu Palada poate fi un PRU cu Ponta, mândru că e român și dornic să „salveze Patria”. Un PRU cu Ponta poate foarte ușor să însemne un PSD semnificativ sub 40%.

Este un punct de maxim, dar și de minim al lui Ponta. Să arăți la o simplă provocare pisica către cel mai puternic partid din țară arată cu siguranță îndemânare. Genul de îndemânare după care fanii lui Băsescu suspină duios și la care fanii lui Cioloș pot doar să spere. În același timp, PRU este o combinație de dezonoare și ridicol. Prin comparație până și fenomene exotice ale politicii precum PACT par onorabile.

Cât despre Palada, mă mulțumesc să mai citez doar o zicere a omului dinaintea anunțului.

content-image

Citiți și: Un mare actor s-a înscris în fostul partid al lui Vadim Tudor: 'Nu se mai poate'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.