Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce conține salata ideală pentru o inimă sănătoasă?

salata.com
legume salata

O afecțiune tot mai des întâlnită în ziua de astăzi, tensiunea arterială ridicată, ce poate provoca apariția anumitor probleme cardiace, poate fi ținută în frâu și cu ajutorul alimentației.

Citeşte şi: Descoperire REVOLUŢIONARĂ: Superantibioticul care ar putea distruge rezistența microbiană

De ceva vreme specialiștii recomandă consumul zilnic de legume și fructe și o hidratare corespunzătoare indiferent de anotimp.

Și asta deoarece hrana vie este plină de nutrimenți, vitamine, minerale și antioxidanți de care organismul tău are nevoie.

Pentru sănătatea sistemului cardiovascular este important să consumi alimente cu un conținut ridicat de potasiu, apă și magneziu, astfel că aceste componente regăsindu-se din plin în castraveți, poți să îi consumi cu cea mai mare încredere.

Cea mai bună combinație pe care o poți face este să combini castravetele cu usturoiul. Nu este tocmai o combinație des întâlnită, însă calitățile sale nutriționale sunt extraordinare mai ales dacă te afli deja în grupul persoanelor afectate de hipertensiuena arterială, scrie Click Sănătate.

Citeşte şi: STUDIU - Inflamația 'antrenează' pielea pentru o însănătoșire mai rapidă

Cum apar bolile cardiace?

În momentul în care inima pompează sângele, dacă arterele se îngustează din diferite motive (alimetație bogată în grăsimi, alcool, tutun) se crează tensiunea arterială, care nedescoperită la timp poate duce la apariția bolilor cardiace mai greave precum și la un eventual accident vascular cerebral.

Nici stresul sau lipsa sportului nu te ține la distanță de aceste afecțiuni, mai ales că ambele activități sunt în strânsă legătură cu un nivel ridicat de colesterol, unul dintre diversele cauze ale îngustării vaselor sangvine.

Însă în această privință o salată de castraveți cu usturoi te poate ajuta într-un mod extrem de benefic.

Combinația de usturoi cu castravete

Castraveții având pe lângă magneziu și apă o cantitate mare de potasiu, acesta ajută la echilibrarea cantității de sodiu din celule, astfel fiind un ajutor de nădejde în cazul aterosclerozei. Mai mult de atât, castravetele conține o cantitate bună de fibre, esențială în reglarea tensiunii arteriale, reducerea colesterolului dar și în prevenirea anumitor afecțiuni precum diabetul zaharat de tipul 2.

Unul dintre remediile naturiste pentru a controla tensiunea arterială este consumarea usturoiului crud . Acesta având efecte bune și asupra colesterolului, în același timp fiind bun și pentru ateroscleroză.

Substanța activă din usturoi, alicina se comportă în organismul uman exact precum medicamentele pentru tensiunea arterială.

Citeşte şi: Aplicaţia care ne arată interiorul corpului uman - VIDEO .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.