Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce conține sesizarea înaintată de Dragnea și Tăriceanu către Curtea Constituțională/DOCUMENT

Inquam Photos / George Calin
dragnea tariceanu psd

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu și președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, au înaintat o sesizare către Curtea Constituțională din cauza refuzului Procurorului General de a pune la dispoziție dosarul clasat pentru alegerile prezidențiale din 2009. De asemenea, judecătorii CCR sunt înștiințați și cu privire la refuzul Laurei Codruța Kovesi de a se prezenta la comisia de anchetă din Parlament.

Consultați aici sesizarea către Curtea Constituțională

Decizia de a sesiza Curtea Constituțională a României vine ca urmare a refuzului Procurorului Șef al DNA de a se prezenta în fața comisiei de anchetă a Parlamentului României, de refuzul Procurorului General de a lua măsuri împotriva Procurorului Șef al DNA cu privire la încălcarea prevederilor legale și refuzul Procurorului General de a înainta comisiei de anchetă copie de pe dosarul de urmărire penală nr.213/P/2017 înregistrat pe rolul Secției de Urmărire penală și Criminalistică din cadrul Parchetului General de pe lângă ICCJ.

În sesizarea către Curtea Constituțională a României, Dragnea și Tăriceanu subliniază că “refuzul Procurorului General și al Procurorului Șef al DNA se referă la activitatea organului reprezentativ suprem al poporului român, practic la refuzul celor două persoane care reprezintă Ministerul Public, de a ține cont de solicitările unei comisii de anchetă, comisie recunoscută constituțional, și punerea în imposibilitate a Parlamentului de a adopta o hotarâre. ”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.